Sunday, 22 June 2014

Komisen Tone Excel Bulan Jun 2014

Komisen Tone Excel Bulan Jun 2014 | Bulan ni Tone Excel buat bayaran komisen lebih awal iaitu pada 18 Jun 2014. Tak perlu tunggu 21 hb macam biasa. Terima Kasih Tone Excel. 



Ini adalah kelebihan utama menggunakan simkad Tone Excel. Saya tak perlu jual topup kat sapa-sapa pun. Tapi, saya dapat komisen setiap kali rakan-rakan saya topup. Mereka bebas nak topup kat mana-mana pun. Tak kisahlah di 7 eleven ke, stesyen minyak, supermarket, kedai topup dan dimana mana saja yang ada jual topup

Sebenarnya, jumlah kredit yang anda dapat takkan berkurang sesen pun. Maksudnya bila anda topup Rm10, anda tetap akan dapat RM10 sebagai kredit henpon anda. Saya tak ambil pun duit topup anda. Pihak syarikat tak potong kredit anda untuk bayar komisen kat saya. 

Nak sertai Tone Excel ni senang je. Cuma perlu daftar DISINI dan dapatkan simkad Tone Excel. Kemudian gunakan talian ni macam biasa. Lepas tu kongsikanlah dengan rakan-rakan tentang kelebihan gunakan Tone Excel ni iaitu boleh buat duit.  

Signal Tone Excel ni okay ker? Jangan risau... Tone Excel gunakan line Tune Talk. Tune Talk pula menggunakan infrastruktur Celcom. Jadi, anda  tak perlu bimbang pasal line. Dimana ada line celcom, disitulah ada line tune talk.

Sebenarnya saya buat bisnes ni secara online je. Maksudnya saya tak perlu keluar berjumpa dengan sapa-sapa pun untuk buat bisnes ni. Sangat sesuai untuk saya yang tak banyak bercakap dan pendiam. 

Bagi saya, orang peramah sangat sesuai buat bisnes ni. Saya yang jenis pendiam pun boleh dapat komisen, takkan anda yang bijak berkata-kata tak boleh nak buat bisnes mudah macam ni.. 

Untuk promosikan simkad ini, saya menggunakan sepenuhnya sistem autopilot profits. 

Sistem ini mudah digunakan kerana anda boleh bina rangkaian anda terlebih dahulu sebelum upgrade. Kalau anda rasa boleh buat bisnes ni, barulah upgrade. Kalau anda tak minat, anda boleh lupakan bisnes ini. Tiada sebarang paksaan. Anda boleh daftar PERCUMA disini : mudah123.com 

Jika ada diantara kawan-kawan yang berminat atau ada sebarang soalan tentang cara nak daftar tone excel boleh hubungi saya di 

Call/WhatsApp : 011-15311877 (Talian Tone Excel) 
FB : Abdul Halim Ismail II bagi sebarang pertanyaan lanjut
Fanpage: Peluang Bisnes Online TTTE

Read more ...

Bayaran Komisen ke 2 dari Adf.ly

Bayaran komisen ke 2 dari program Adf.ly | Alhamdulillah program Buat Duit Dengan Link Pendek ini masih membayar. Adf.ly adalah salah satu daripada program buat duit online tanpa modal yang saya sertai sejak sekian lama. 

Sebenarnya payout kali ini saya tak request pun. Terkejut jugak tetiba dapat emel bahawa ada bayaran dah dibuat ke akaun paypal 



Sekiranya ada rakan yang minat nak sertai bolehlah klik link ini : Daftar Adf.ly. Daftar PERCUMA jer. 

Selepas dah daftar, anda cuba pendekkan link blog anda. Contohnya post saya tentang komisen pertama. 


Selepas guna adf.ly : http://adf.ly/plZUp (link pendek)

Read more ...

Tuesday, 17 June 2014

Komisen ke 10 daripada Ashadee.com

Ini adalah komisen ke 10 daripada Ashadee. Ada kenaikan sedikit berbanding komisen ke 9 yang lepas. 

Komisen ke 10 Ashadee
Tapi sejak Ashadee buat perubahan kepada sistemnya baru-baru ni, macam susah pulak nak dapat komisen. Mungkin sebab link tak sempat diubah ataupun broken link. 

Sabar je lah...nak kena check semua link satu per satu. Memang ambik banyak masa laa kan

Kebanyakan komisen Ashadee.com saya sebelum ni datangnya daripada blog. Saya suka guna blog sebab selalu dikejutkan oleh komisen yang tak dijangka. 

Tapi nak promosi guna blog kena ada caranya. Tak boleh main hentam jer. 

Saya gunakan teknik SEO. Kelebihan gunakan teknik SEO adalah anda tak perlu susah payah paksa orang beli. Selalunya mereka akan buat carian di enjin carian seperti google, yahoo, bing dan lain-lain tu. Bila blog anda mesra SEO, enjin carian akan menempatkan blog anda di muka pertama. Jadi, bila mereka baca maklumat di blog anda dan dapati produk yang anda promosikan boleh selesaikan masalah mereka, mereka akan membeli. Bila ada pembelian, anda dapat komisen. Memang tak RUGI belajar teknik pemasaran SEO

Jika anda pun minat nak belajar ilmu SEO ni, saya syorkan belajar daripada pakar. Saya panggil dia pakar sebab kat blog dia asyik-asyik cerita komisen masyukk je. Jeles je tengok.. Mari lihat apa yang hebat sangat dengan mamat sorang ni DISINI

P.S - Peluang Belajar Affiliate PERCUMA 

Read more ...

Sunday, 18 May 2014

Komisen ke 9 daripada Ashadee.com

Cepat betul masa berlalu, sekejap saja dah 2 minggu. Sepertimana yang dijanjikan, pihak Ashadee.com telah menunaikan janji mereka. Alhamdulillah..bayaran komisen Ashadee.com ke 9 telah selamat diterima. Terima Kasih Ashadee. Memang berbaloi join Ashadee ni. Nak join ? baca DISINI


komisen ke 9 dari Ashadee.com
Minta maaf, komisen kali ini agak menurun sedikit berbanding 2 minggu lepas. Standardlah....naik turun tu adat orang berniaga.Takkan nak untung je sentiasa. 

Walaubagaimanapun, saya perlu bertindak segera untuk perbaiki kelemahan ini. Saya perlu perbanyakkan lagi strategi dan teknik promosi. Berikut adalah 2 perkara saya akan cuba perbaiki iaitu trafik dan copywriting

Trafik

Untuk anda jana pendapatan menerusi affiliate, anda perlu ada jualan. Tiada jualan, tiada komisyen. Untuk menghasilkan jualan anda perlu ada prospek dan prospek adalah trafik. Jika anda tidak mahir dalam menarik trafik, anda perlu mahirkan diri anda sekarang. Untuk mahir dalam penjanaan trafik, anda perlu cuba sendiri teknik tersebut.

Terdapat berbagai cara dan kaedah untuk menarik trafik. Pilihan di tangan anda. Jika anda masih baru, anda perlu pelajari dari mereka yang berpengalaman. Jika anda ada modal yang mencukupi, anda boleh mengupah orang lain untuk mencari trafik untuk anda. Contohnya menggunakan perkhidmatan SEO dan mengadakan cabaran Pay Per Lead.

Copywriting.

Perkara kedua yang anda perlu ada dalam senarai kemahiran anda adalah copywriting. Sebagai seorang agen, kita perlu bermulut manis. Di dalam dunia offline kita adalah seperti salesmen atau jurujual. Di internet, apa yang kita tulis mencerminkan diri kita. Anda perlu mahir menulis ayat-ayat yang boleh mempengaruhi pelawat untuk membeli dari anda. 

Namun, anda boleh pilih sama ada untuk mempelajarinya sendiri atau memilih orang lain untuk melakukannya bagi pihak anda iaitu mengupah copywriter. 

Bagi saya, saya nak cuba buat sendiri. Sebab tu saya laburkan wang untuk dapatkan panduan Mesin copywriting. 

Read more ...

Cara Pasang Capture Form Trafficwave di Landing Page

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya harap rakan semua dah faham tentang cara nak daftar Autoresponder Trafficwave(TW), kegunaan Autoresponder TW dalam menjalankan bisnes online dan juga bagaimana nak gunakan Autoresponder TW secara PERCUMA selama-lamanya

Sebagaimana yang telah saya janjikan, hari ini saya akan kongsikan pula tentang cara memasang capture form/webform di landing page blogspot 

Langkah langkah untuk pasang capture form di landing page

Langkah 1 : Login ke akaun trafficwave anda DISINI 

Langkah 2: Klik pada tab Autoresponder



Langkah 3 : Klik "create New Campaign"














Langkah 4:  Pilih nama kempen. Nama kempen ini berdasarkan kepada bisnes apa yang anda jalankan. contoh bisnes tone excel. jadi letak toneexcel. Lepas dah letak nama kempen, klik verify my nickname




Langkah 5: Klik Move to Step 2


Langkah 6: Isi nama anda, Email anda dan nama kempen anda sekali lagi, seterusnya klik "move to Step 3"




Langkah 7 : Klik "Use the postal address from my Trafficwave Member Profile" dan Move to Step 4



Langkah 8 :  Pastikan sistem hanya memilih Name dan Email Address, Move to Step 5




Langkah 9 : Ubah ayat pengesahan didalam kotak. Buat ayat arahan supaya prospek klik link biru 



Langkah 10 : Tahniah! kempen anda telah siap. Jika anda dah sedia nak buat ayat follow up klik Great! Take me to the Letter Tab. Tapi, hari ini kita cuma nak pasang capture form. 




Langkah 11: Pergi ke bahagian atas, cari tab Capture Pages/Forms. Pilih Capture Form. Kemudian klik get basic HTML form code



Langkah 12 : copy HTML code dalam kotak dibawah ini 




Langkah 13 : Login ke Landing Page Blogspot anda. Pilih Catatan, kemudian edit post yang anda dah buat sebelum ini

Langkah 14 : klik HTML untuk pasang HTML capture form yang dah copy tadi

 Langkah 15: Pergi ke bahagian bawah sekali dan paste HTML code capture form yang anda dah copy tadi

 Langkah 16: Tekan kemaskini blog 


Langkah 17: Klik Lihat Blog



Langkah 18: Capture Form Trafficwave dah mucul di landing page anda 




Tahniah! Anda sekarang telah mempunyai landing page yang mempunyai capture form/webform. Nantikan post seterusnya untuk buat ayat follow up yang akan dihantar secara automatik kepada email prospek yang telah buat pengesahan 

Mengenai Penulis

Abdul Halim Ismail seorang penulis blog separuh masa di http://rahsiaduitfree.blogspot.com dan mula menceburi dalam bisnes online sejak 2011

===============================================
*Nota : Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan artikel ini (termasuk pautan/link di dalamnya) dan keterangan mengenai Abdul Halim Ismail di atas tidak dibuang. Kalau anda tak mahu buat pun saya tak boleh paksa, hanya Allah sahaja yang MAHA mengetahui segalanya. Semoga anda mendapat manfaat daripada artikel ini. 
================================================





Read more ...