Tuesday, 15 May 2012

5 Cara Buat Duit Online Tanpa Modal -Bhgn 2


Jika anda sedang mencari cara-cara untuk buat duit online tanpa modal, maka di bawah ini saya akan kongsikan kepada anda 5 tempat yang berbeza di mana anda boleh berbuat demikian. Post kali ini adalah sambungan kepada post sebelum ini iaitu 5 cara buat duit online tanpa modal.

# 1. Triond.com.
 

Triond adalah tapak menulis artikel di mana anda boleh mendapatkan duit berdasarkan bilangan views post anda. Pendapatan adalah berbeza-beza bergantung kepada dimana tapak sub-kandungan anda diletakkan, jadi tidak ada angka yang tepat saya boleh berikan kepada anda, tetapi daripada pengalaman, anda boleh mendapat apa-apa dari $ 0.50 - $ 6 bagi setiap seribu kali view. Ia adalah sebuah laman yang agak mudah untuk digunakan, dan anda juga boleh menjana pendapatan tambahan jika anda ada akaun Google Adsense.

# 2. Anno1777.com
 

Anno1777 adalah satu lagi cara anda boleh buat duit online. Anno1777 ialah permainan peluncur yang berasaskan web di mana anda boleh bertukar-tukar duit maya yang diperolehi daripada permainan ke Euro. Mereka membayar melalui paypal atau ke akaun bank anda. Anda boleh mendapat berbagai cara termasuk bekerja, memiliki syarikat dan menjual produk dan berjuang.

# 3. Slicethepie.com
 

Ini adalah cara yang cool untuk buat duit, terutamanya jika anda menikmati muzik. Anda sebenarnya mendapat wang untuk mengkaji lagu. Apabila anda mencapai $ 10.00 anda boleh meminta bayaran melalui paypal. Ia cukup mudah dilakukan.Jika anda mahu pendapatan lebih tinggi erikan kualiti review yang baik.

# 4. Zujava
 

Zujava adalah sebuah laman baru, masih dalam versi beta, bagaimanapun ia mempunyai potensi dan mempunyai format yang sama dengan Squidoo.Anda sebenarnya menulis kandungan dan berpotensi mendapat pendapatan lebih dengan menambah sesuatu untuk menjual dari laman web seperti eBay atau Amazon. Jadi jika anda berdaftar dengan affiliate Amazon, laman ini sangat baik untuk anda. Jika anda tidak berdaftar dengan affiliate Amazon, maka anda masih boleh memperolehi wang dengan menjual barangan, tetapi anda akan perlu menggunakan modul yang disediakan untuk anda di Zujava.


# 5 - Factoidz.com

Factoidz merupakan satu lagi tapak kandungan bertulis, tetapi memerlukan kualiti penulisan dan kandungan yang lebih tinggi daripada Triond. Bagaimana ada dan kandungan fakta adalah fokus utama Factoidz dan pendapatan boleh menjadi sangat tinggi jika anda menghantar artikel yang cukup baik kandungan dan mempunyai kedudukan baik melalui seo.

Sebagai bonus, satu lagi laman web yang mampu menarik minat anda adalah Zurker. Walaupun ini bukan laman web yang anda akan mendapat wang dari serta-merta, ia adalah sebuah laman yang anda boleh melabur duit dengan membeli saham, dan berpotensi berjaya di masa hadapan. Ia adalah sebuah laman rangkaian sosial, tetapi dengan perbezaan. Mereka mahu pengguna untuk memiliki laman web dan juga menjadi sebahagian daripada bagaimana tapak yang maju dan berkembang. Mereka sudah mempunyai 6000 ahli dan berkembang setiap hari. Daftar sekarang, sementara ia masih dalam peringkat beta dan sementara anda masih mempunyai peluang untuk melabur dan membeli vshares sebelum habis. Semakin ia berkembang, semakin tinggi kos saham, jadi dapatkan lebih awal.

3 comments:

  1. terima kasih atas info y diberi... sy dh try buat...berkesan..satu je y pasti kena usaha..hehe..
    sy join prgrm buat duit raya yg sgt brkesan... jom sertai buat duit dengan mudah di http://www.duitraya.cc/norish

    ReplyDelete
  2. Wah! info yg amat berguna..para pembaca jg mgkin berminat jana duit online dari sini,,buka link berikut dan jana duit serta merta..dalam USD beb!

    http://MegaStoon.Com/?share=34260

    ReplyDelete
  3. @rayner, terima kasih kerana share. Semoga anda berjaya

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *