Tuesday, 26 September 2023

Komisen Affiliate MTWG ke 5

komisen Affiliate MTWG ke 5


Alhamdulillah..dapat komisen Affiliate MTWG ke 5 

Saya perasan semua komisen ke 3 hingga ke 5 dapat pada hari Sabtu

Mungkin hari sabtu, ramai orang bercuti..jadi mereka ada masa untuk buat kerja part time di rumah tanpa mengganggu kerja hakiki

Semua orang boleh sertai Affiliate MTWG. Selepas join, anda akan dapat link khas untuk promote Affiliate MTWG

Tugas kita cuma share link Affiliate supaya lebih ramai dapat manfaatnya

Nak join boleh jer..klik LINK INI (pastikan ada Apps Telegram)

teknik zero cost marketing ini sesuai di gunakan untuk semua bisnes Affiliate  

 






Read more ...

Monday, 18 September 2023

10 Nasihat Untuk Berjaya Dalam Bisnes Affiliate


10 Nasihat Untuk Berjaya Dalam Bisnes Affiliate
 


Hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua 10 nasihat penting untuk berjaya dalam bisnes, terutamanya dalam bisnes Affiliate ni..

Jadi baca baik-baik


1. Buat. Buat. Buat.

Ramai orang mempunyai idea yang baik, tetapi yang membezakan mereka yang berjaya adalah tindakan.  

Anda perlu mempunyai keberanian untuk melangkah dan melakukan sesuatu.  

Ingat, banyak perniagaan besar yang berjaya bermula dari kecil.


2. Fokus.

Terlalu banyak idea tidak selalunya baik.  Anda perlu membuat keputusan yang jelas tentang jenis perniagaan yang ingin anda jalankan, dan kemudian fokus sepenuhnya pada perniagaan tersebut.


3. Jangan berhenti belajar.

Ilmu boleh belajar dari sesiapa sahaja dan di mana sahaja.  

Jangan sesekali meremehkan ilmu orang lain, walaupun mereka di bawah kita.  

Jika anda berfikir bahawa anda cukup bijak, maka itu adalah permulaan kegagalan.  

Teruskan belajar sepanjang hidup anda.


4. Fokus pada perniagaan sendiri.

Jangan menghabiskan masa dan tenaga untuk mengkritik dan mencari kesalahan perniagaan orang lain. 

Fokus untuk bangunkan perniagaan anda sendiri dan jadilah yang terbaik.  

Ingat, mengkritik kesilapan orang lain tidak bermakna anda selalu betul.


5. Jangan bergantung kepada orang lain untuk membina perniagaan anda.

Anda seorang ahli perniagaan, dan anda sepatutnya boleh mengurus perniagaan anda sendiri. 

Jangan berfikir seperti pengemis yang selalu bergantung dengan pemberian orang lain. 

Bina kebebasan dalam menjalankan perniagaan anda.


6. Jangan pernah putus asa.

Tetap optimis dan elakkan rasa putus asa. Dalam dunia perniagaan, ada masa kita di atas dan ada masa kita di bawah 

Yang penting, tetap tenang dan tetap semangat menghadapi segala cabaran yang mendatang.


7. Fokus pada penyelesaian.

Setiap perniagaan pasti akan menghadapi masalah. Tetapi jangan biarkan masalah itu mematahkan semangat anda.  

Daripada fokus pada masalah, lebih baik fokus cari penyelesaian. 

Yakinlah, Di tengah-tengah kegelapan, akan ada cahaya di hujung terowong.


8. Teruskan belajar.

Belajar daripada sesiapa sahaja, tetapi pada akhirnya, anda perlu mempunyai keberanian untuk membuat keputusan anda sendiri. 

Seorang usahawan mesti mempunyai keberanian untuk berhujah dan mempersoalkan pihak berkuasa, termasuk apa yang mentor anda katakan.


9. Berhenti menyalahkan orang lain.

Orang yang berjaya memberikan hasil, manakala orang yang gagal sentiasa mencari alasan. Jadi, jangan salahkan orang lain jika gagal.  

Ambil tanggungjawab dan cuba mencari jalan untuk memperbaiki keadaan tersebut.


10 : Buktikan dengan hasil.

Jika anda berhenti setiap kali seseorang meragui anda, anda tidak akan dapat mencapai matlamat anda.  

Biarkan semua suara² negatif yang merendahkan apa yang anda lakukan, tetapi jalani perjalanan anda dengan ketabahan.  

Buktikan mereka salah bukan dengan kata-kata, tetapi dengan hasil sebenar kejayaan anda.

Ok, setakat itu dulu 10 nasihat untuk bantu anda berjaya dalam bisnes Affiliate

Ingat nasihat ini dan amalkan dalam hidup anda.  

Dengan kegigihan dan keazaman yang kuat, saya pasti anda akan mencapai kejayaan.  


Ada 2 bisnes yang anda boleh sertai tanpa modal

1. Int3mall

2. Klikjer


Manakala bisnes ini..peluang dapat RM1000 berulang setiap bulan KLIK DISINI


Sekian, Terima kasih!


Semoga ia bermanfaat...



.

Read more ...

Sunday, 10 September 2023

7 Cara Berkesan nak Promote Ebook Affiliate

Untuk promote ebook Affiliate anda perlu tahu apa yang prospek cukup risau, saya bagi contoh macam mana saya promote Ebook Rahsia Affiliate

Antara keinginan utama prospek anda adalah, untuk buat duit dengan Affiliate mereka mesti ada suatu kerisauan. 

Risau tak dapat buat komisen walau 1 sen pun. Daripada kerisauan ini anda buat beberapa kempen untuk menarik minat mereka membeli ebook

Antara cara yang paling berkesan adalah saya ceritakan bagaimana mula-mula buat blog ni dulu belum ada pun jualan ebook. saya tunjukkan kesukaran saya masa mula-mula buat bisnes affiliate

Contoh

Dulu masa mula-mula join bisnes Affiliate saya ingat mudah..hanya dengan buat blog dan share link orang akan beli dengan kita..rupa-rupanya saya perlu belajar macam-macam perkara lagi..

Pelan-pelan saya belajar teknik SEO, teknik promote di laman iklan percuma, buat video youtube dan macam-macam lagi..rupanya nak belajar sendiri ni ambil banyak masa..

Saya juga pernah bayar untuk buat iklan di blog yang popular..semuanya pasal nak dapatkan komisen Affiliate

Syukurlah sekarang dah ada teknik free cost marketing..


7 elemen wajib dalam copywriting 

Saya kena pastikan setiap copywriting saya mesti ada 7 elemen ini


1. Kenali dulu siapa prospek 

Sebelum buat copywriting yang berkesan, anda perlu kenal siapa prospek anda..

Bila anda dah tahu target..senang nak buat ayat target terus kepada mereka..


2. Faham apa masalah prospek 

contoh copywriting: adakah anda seorang affiliate yang baru? penat nak bersaing dengan otai affiliate? mereka senang-senang dapat komisen Affiliate..anda nak dapat 1 sale pun susah

saya terjumpa cara zero cost marketing, memang jimat masa dan duit


3. Selami lebih dalam masalah itu

contoh copywriting : Nak buat bisnes Affiliate tak boleh hentam saja tau..risiko dia anda langsung tak dapat 1 sen komisen pun..

saya masuk unsur pengalaman sendiri

contoh copywriting : Saya dulu pernah promote main hentam saja..siap bayar untuk iklan..last-last 1 sen komisen pun tak dapat..nak mengadu kat sapa pun tak tahu

4. Cadangkan penyelesaian 

contoh copywriting. memperkenalkan ebook Rahsia Affiliate : cara mudah nak dapat komisen pertama anda. Ebook khas untuk orang baru macam anda

Ebook ini akan bantu anda buat secara zero cost marketing tak perlu bayar macam saya dulu


5.  Buktikan berkesan dengan testimoni

komisen rahsia affiliate

Ada lagi yang dah dapat jualan? Ada..siap tunjuk email daripada klikjer

komisen rahsia affiliate  1

Alhamdulillah..dapat satu jualan..terima kasih tuan atas tunjuk ajar


komisen rahsia affiliate 2


Alhamdulillah..buat kolam sendiri...Guna teknik ebook tuan, baru guna 1 cara, cuba sampai jadi dulu tuan 


6. Tawaran Meleleh 

Contoh copywriting : Sebagai tanda penghargaan atas kesudian anda mendapatkan ebook ini sekarang. Saya akan berikan bonus tambahan untuk mantapkan ilmu anda

Bonus 1 : Ebook PLR (anda boleh jual semula atau gunakan untuk konten dalam blog)

Bonus 2 : Group support 


7. Call to Action

Akhir sekali saya akan berikan arahan kepada prospek apa langkah mereka perlu buat untuk dapatkan ebook ini 

Contoh copywriting : Jadi, tunggu apa lagi ? dapatkan ebook Rahsia Affiliate sekarang dan mula menjana komisen yang pertama. Klik butang "beli sekarang"  untuk mempelajari rahsia zero cost marketing tanpa keluar modal 


Kesimpulan

Kalau anda nak tahu, copywriting yang hebat boleh menapis siap-siap sama ada prospek itu berminat atau tidak 

Copywriting yang hebat juga membangkitkan emosi prospek..Emosi yang macam mana tu..Klik LINK untuk ketahui info lanjut  

  





   

Read more ...

Saturday, 9 September 2023

Komisen Affiliate MTWG ke 4



komisen affiliate MTWG no 4

 

Alhamdulillah..dapat komisen Affiliate MTWG yang ke 4

Semoga dapat kekalkan momentum setiap hari dapat komisen..

Perkara yang paling penting untuk buat duit dengan Affiliate adalah kena rajin promote link Affiiate anda supaya ramai orang klik link Affiliate anda dan baca penerangan 

Setiap hari anda berikan masa 2 hingga 3 jam untuk post iklan di FB grup

Ini adalah teknik PERCUMA yang saya gunakan sekarang ni..ada juga teknik zero kos marketing lain yang anda boleh cuba seperti di syorkan DISINI 

Anda boleh gunakan untuk promote mana-mana link affiliate seperti shoppee dan klikjer

Bila orang berminat, anda bagi link affiliate anda untuk mereka klik

Ayat dah disediakan.tinggal copy paste dan pos saja

Nak tengok dulu boleh jer..klik LINK INI (pastikan ada Apps Telegram)

Gunakan teknik zero marketing saja 


 



 

Read more ...

Friday, 8 September 2023

Cara Buat Duit Dengan Affiliate 2023

cara buat duit affiliate


Cara buat duit dengan Affiliate. Kepada follower blog ini tentu anda perasan saya selalu cerita pasal Affiliate.

Paling syok bila dapat email yang bertajuk..Tahniah! anda dapat komisen

Memang syok betul perasaan masa tu..nak lompat

Sejak mula bina blog ini sehingga kini memang itulah target utama saya iaitu berkongsi tentang bisnes online mempromosi produk orang lain iaitu Affiliate

Setiap pembelian melalui link Affiliate anda, anda akan memperolehi komisen

Post kali ini saya nak kongsikan pengalaman buat affiliate untuk produk ebook. Selalunya komisen untuk produk ebook lebih tinggi berbanding produk fizikal

Sebelum ini saya buat affiliate jobdirumah.com, tapi sekitar tahun 2017 program ini tiba-tiba dihentikan. Pada masa itu jumlah komisen yang saya berjaya dapat sekitar 4 angka 


Cara nak buat Affiliate

  • Pemilihan topik
  • Pemilihan platform Affiliate
  • Cara untuk promosi
  • Buat konten yang berkualiti
  • Menarik trafik ke blog
  • Cara dapat klik ke link Affiliate 


Langkah 1 : Pemilihan Topik 

Mula-mula pilih topik yang anda minat

Saya suka topik buat duit,jadi dalam blog ini saya akan ceritakan tentang pelbagai cara nak buat duit di internet

Anda boleh kecilkan lagi topik buat duit kepada Cara nak buat duit di shoppe dan cara buat duit di lazada

Berdasarkan pemerhatian saya, penjual di shopee dan lazada ni sama ja.. cuma beza platform. 

Jadi anda perlu pilih topik yang sesuai untuk anda tulis


Langkah 2 : Platform Affiliate

Ada 2 platform yang boleh anda pilih

komisen rendah - Selalu dalam bentuk produk fizikal. Anda perlu menjual dalam kuantiti yang banyak untuk menjana income yang banyak. 

Shoppee pun ada buat affiliate ni. Sebab tu kalau anda perasan ramai yang buat link shoppee di facebook. 

Anda boleh cuba 2 platform ini

1. Affiliate Int3mall - daftar PERCUMA jer..rujuk POST INI

2. Affiliate MTWG. Baca penerangan di Telegram sebelum join Komisen


Komisen tinggi - Selalu produk digital seperti ebook, hosting, domain dan lain-lain.Contoh platform Affiliate ni adalah klikjer 

Bagi anda yang nak bermula dengan Affiiate, saya syorkan anda mulakan dengan Klikjer. Ini adalah kerana Klikjer menawarkan komisen yang tinggi iaitu 50% . Jadi nak buat 4 angka lebih cepat 


Cara daftar di klikjer

1. Klik link ni untuk daftar sekarang 

2. Klik butang daftar jadi affiiate

3. Tekan butang signup now

4. Isi semua detail yang diminta

5. Klik Create my account

6. Selesai..anda dah boleh promote ebook klikjer


Langkah 3 : Cara promosi 

Ada banyak cara nak promote affiliate ni. Saya sendiri pilih blog sebab suka menaip

Antara cara lain yang boleh anda cuba

1. Laman web

2. Youtube

3. Tik Tok, FB, IG

Nak promote kena sesuai dengan topik anda dan tempat tumpuan orang. Orang yang suka masak suka tengok video

Jadi guna youtube lebih sesuai jika anda nak promote ebook berkaitan masak

Nak promote di blog boleh juga..cuma kena belajar pasal teknik SEO 

Saya sangat suka guna teknik SEO sebab ianya PERCUMA dan trafik yang masuk memang sampai ke blog guna keyword yang dicari

Saya pernah tulis tentang 7 cara promote Affiliate

Langkah 4 : Buat konten yang berkualiti

Anda perlu buat kandungan konten yang berkualiti jika nak blog affiliate anda dikunjungi ramai. Yang penting boleh selesaikan masalah pembaca

Kena ada ilmu

Sebelum anda nak promote link Affiliate , anda sepatutnya dah beli, baca dan ambil tindakan seperti dalam ebook. 

Kemudian anda ceritakan semula kepada pembaca serta tunjuk hasil anda dah dapat

Macam mana anda nak cadang orang lain jika anda sendiri pun belum cuba 

Langkah 5 : Menarik Trafik ke Blog

Buat konten yang berkualiti pun tak guna kalau takda orang baca. Langkah seterusnya adalah anda perlu menarik trafik ke blog anda agar ramai pembaca. 

Bila ramai orang baca, peluang untuk orang klik lebih tinggi

Baca tulisan saya tentang cara dapat trafik blog 

1.Cara berbayar

Cara ini memerlukan kos untuk tarik trafik ke blog. Anda boleh guna google ads ataupun FB Ads

Selepas anda bayar, trafik anda masuk. 

Tapi kekurangannya selepas habis bajet, tiada lagi trafik akan masuk ke blog anda

Bagi anda yang baru tak perlu guna cara ini kerana duit akan habis..hasil takda

2. Teknik SEO

Saya belajar macam-macam cara untuk bagi blog ini dikenali di engine carian seperti google, yahoo..

Jika orang cari di google dan ternampak blog anda di kedudukan nombor satu atau teratas..anda berpeluang untuk dapat trafik secara percuma melalui teknik SEO

Untuk guna teknik ni..anda perlu fikir macam mana pembaca fikir

Sebagai pembaca..apa yang anda akan taip untuk cari sesuatu maklumat

Jadikan keyword itu sebagai konten blog.

Cuba anda try taip d google dan cari "cara promosi affiliate"

3. Teknik Zero Cost marketing

Ada satu cara nak buat affiliate yang boleh digunakan untuk jana komisen secara zero kos marketing. 

Rakan saya berjaya jana RM6 ribu sebulan hanya gunakan teknik ini sahaja..wow lumayan tu

Ini Testimoni yang dah guna teknik zero kos 




Apa teknik yang dia guna?

Dia guna "teknik kolam" untuk potong kos marketing..ketahui cara dia buat dengan tekan LINK INI

Semoga selepas anda guna teknik2 ini..anda berjaya buat komisen Affiliate yang pertama..

4.Subscribe email

Teknik ni saya pernah cuba juga sebelum ini..semasa promote jobdirumah dulu saya pernah guna


1. Follow Up Prospek

Anda perlu tahu, tak semua prospek akan membeli bila mereka jumpa sesuatu. kadangkala ambil masa berhari-hari atau berminggu-minggu


2. Tingkatkan Trust

Sebagai affiliate, kita kena yakinkan prospek untuk.Tapi sebelum mereka beli, mereka nak kenal anda dulu..mereka risau mungkin anda nak scam mereka

Disinilah gunanya kita follow up dengan mereka memberi info-info yang berguna sebelum mereka buat keputusan membeli

Untuk kumpul senarai email, anda perlu memberikan sesuatu yang berharga seperti case study, ebook percuma, dll


Email Autoresponder Percuma

Dulu, saya collect email pembaca guna autoresponder yang percuma saja

saya guna listwire. belajar pun sendiri saja


Langkah 6 : Cara dapat klik ke link Affiliate

Semakin banyak klik ke link affiliate anda, peluang untuk anda dapat komisen juga lebih tinggi

Cara nak letak link pun ada seninya. Jangan letak merata-rata tanpa sebab. Nanti google kata kita spamming 

Letak link dekat keyword yang kita nak promote supaya orang tertarik nak klik


Kesimpulan

Walaupun nampak macam senang nak buat duit dengan Affiliate ni, tapi bukan senang nak dapat 4 angka sekelip mata

Anda perlu jana 2 angka dulu, lepas tu 3 angka. Perlu step by step. Terima kasih kerana membaca hingga akhir!

Read more ...

Contact Form

Name

Email *

Message *