Thursday, 21 June 2012

Kerja Sambilan Data Entry

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Hari ni saya nak share sikit berkenaan carian kerja sambilan data entry. Jika anda taip di google untuk carian kerja sambilan data entry akan keluar seperti dibawah ini 

kerja sambilan data entry

Jika anda masuk ke website kerjadata.blogspot.com dan rajataip.blogspot.com akan akan dapati ada persamaan antara kedua-duanya. Cuma yang membezakan antara keduanya adalah bayaran yang dikenakan oleh kedua-dua individu adalah berlainan. Saya menulis entry cuma untuk mengingatkan anda semua bahawa dalam mencari kerja sambilan di rumah, anda hendaklah berhati-hati terhadap peluang kerja sambilan yang ditawarkan oleh mereka. Saya juga ada telah jumpa beberapa lagi blog atau website yang sama seperti dua blog diatas ini. Ini adalah senarai website kerja sambilan data entry tersebut:

http://shahezz.blogspot.com/
http://kerja-memproses-data-di-rumah.blogspot.com/
http://kerjadata.blogspot.com/
http://rajataip.blogspot.com/
http://jurudata.blogspot.com/
http://bloggeriklankerja.blogspot.com/
http://aliffdataentryhomeservices.blogspot.com/
http://kerjasambilanmenaipdata.blogspot.com/

Oleh itu berhati-hatilah sebelum anda membuat sebarang bayaran kepada mereka. Saya bimbang apa yang dijanjikan anda tak dapat, duit anda pulak yang melayang. Jika anda sedang mencari peluang kerja part time di rumah, saya cadangkan anda berdaftar dengan jobdirumah.

Alhamdulillah saya dah terima komisen ke 8 dan 9 dari jobdirumah hari ni dan semalam. Nak cuba silalah berdaftar di  jobdirumah.

komisen jobdirumah





16 comments:

  1. tahniah mmg hebat dh komisen 9!!
    ciktom br dpt smpi komisyen 7..tp segan lg nak buat entrynya sbb blog asyik duk cerita komisyen bmbg ada yg xsuka.. hehe ;p

    ReplyDelete
  2. saya baru je kena tipu dengan program yg serupa mcm nie..ingatkan betul rupe2nya tipu je..die bagi guide tp kena usaha sendiri..baik saya promote affiliate program je..lagi bagus..menyesal betul join..abis melayang RM20..takpe belajar daripada pengalaman..yg penting jgn putus asa..tahniah kepada rahsiabuatduit berjaya dapat komisen berulang kali..tahniah diucapkan..

    ReplyDelete
  3. pernah dgr...mcm nk join tp takut cara2 yg die beikan nnti x phm dan menyusahkan...bleh tlg???

    ReplyDelete
  4. tanya jer.. saya cuba bantu mana yang tak paham tu

    ReplyDelete
  5. spt yg sy baca kt iklan die...kite perlu byr utk dptkn cara2 mcm mn nk wt kerja nie....slps tu masih ada kena byr lg ker???lps dh fhm bleh terus join kerja2 yg diiklankan ke??

    ReplyDelete
  6. nasriz: bayaran dikenakan sekali sahaja. selepas tu, nasriz akan dapat cara-cara nak cari kerja dan memohon kerja. setiap hari, pihak jobdirumah akan email senarai kerja yang available. Selepas dah faham, terus apply kerja tersebut dengan pihak majikan. bukan dengan pihak jobdirumah

    ReplyDelete
  7. trime kasih...maybe sy nk try wt benda nie...

    ReplyDelete
  8. nk tanye lg 1 bleh...job di rumah sesuai x nk wt full time.... ke part time jer???

    ReplyDelete
  9. Boleh buat full time dan part time. terpulang kepada pilihan masing-masing

    ReplyDelete
  10. hai nak tanya, yang asianhomebizmarketing tu betul ke? sebab dia mintak bayaran rm30 dari sorang agen dia, tapi kat website dia tulis rm45. agak pelik dan waswas.

    ReplyDelete
  11. @ariff Amran, kalau was-was tu jangan la join. join program anda yakin yer..

    ReplyDelete
  12. saya dh daftar tp die kta tggu email masuk tiap pg kul 8 .dh 2 hari sya tggu tp xde pn ..

    ReplyDelete
  13. saya dah buat sume ni, tapi xberapa reti nak apply sebab kene bid.. bila bid belum tentu dapatkan?? mcm mana eh nak dapatkan kerja ni kat jobdirumah tu??

    ReplyDelete
  14. gud article...tq for sharing. inshaallah nk cuba & pasni akak leh fully jaga anak kat rumah :)

    ReplyDelete
  15. macam mana nak dapatkan kerja kat jobdirumah tuh? saya dah berdaftar and bayar, tp tak dpt apa2 kerja punn sampai sekarang :(

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *