Thursday, 5 December 2013

Contest SEO Eridy

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, 

Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy- Dah lama tak sertai apa-apa contest. Last sekali contest yang saya join adalah contest SEO Melayu Boleh. Alhamdulilllah tersenarai jugalah sebagai pemenang walaupun saguhati. Kali ni, saya ingin mencuba pula untuk sertai Contest SEO Eridy. Saya dapat tahu contest melalui blog warta shubhi pagi tadi. 

Saya ni bukanlah terer sangat bab SEO ni. Sekadar mencuba nasib saja. Tapi, kalau nak join contest SEO ni bukan setakat buat entry kat blog jer. Kenalah rajin-rajin cari backlink. Kalau kurang backlink, susah la nak menang. Apa-apa pun saya akan cuba cari teknik-teknik dan cara-cara yang boleh melayakkan saya menang Contest SEO Eridy ni

Yang join contest ni bukan alang-alang. Semua blogger yang berpengalaman belaka. SEO ni dah senang sangat dah bagi depa ni. Kalau depa ni join je confirm boleh menang punya. Sapa tak kenal dengan blogger ahmadfaizal.com, solehahshamsuddin, khairulzamri.com, hasrulhassan.com dan lain-lain lagi blogger hebat. Susah la macam ni. hmmm...Tapi, biarlah macam mana susah pun. Usaha tangga kejayaan. Kalau tak cuba macam mana nak tahu boleh ke tidak. Ye tak?

Salah satu cara nak tahu strategi yang digunakan oleh pakar SEO ni ialah dengan melawat blog mereka dan mengkaji bagaimana susun atur kata kunci Contest SEO Eridy yang mereka tempatkan. Itulah yang dipanggil On page SEO. Kalau nak tahu strategi Off Page SEO pula,terpaksa kena rajin sket mencari dimana mereka tanam backlink. Hehehe

Blog yang ramai follower dan peminat bolehlah mintak tolong follower dan rakan-rakan G+ entri contest SEO Eridy ni

Eh.. aku ni tengah bagi tips SEO ker? Entahla, nak bagi tips aku bukan pandai SEO pun. Kalau join contest mesti nak tahu hadiahnya..kan?

Hadiah Contest SEO Eridy

Wang tunai disediakan sebagai hadiah untuk contest ini. Jumlah keseluruhan hadiah adalah sebanyak RM500.

  • Tempat Pertama - RM200 x 1 
  • Tempat Kedua - RM100 x 1 
  • Tempat Ketiga - RM80 x 1 
  • Saguhati - RM20 x 6

Saya target dapat Rm100 cukuplah. Dapat lagi duit Free!

Setakat itu sahaja entry saya untuk Contest SEO Eridy ni. Kalau saya ada idea lagi, saya akan cuba buat entri sokongan. Kalau ada rakan-rakan yang berminat nak sertai contest ni, jemputlah baca post disini

25 comments:

  1. @suffer8zine, Terima kasih. Good luck juga..

    @Eyriqazz, terima kasih. Good Luck juga Bro

    ReplyDelete
  2. Terima kasih bro @Khairul Asrol, Semoga berjaya juga!

    ReplyDelete
  3. Nice entry :) Datang BW dari contest yang sama :D

    Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

    ReplyDelete
  4. @Khalid, Terima kasih sudi lawat.

    semoga berjaya!

    ReplyDelete
  5. wah suka template ni.. templat lama blog saya.. btw good luck.. cuma satu je saya nak komen... di ruangan komen kalau boleh letak aneka jenis sign in.. sbb yang nak komen dan yg ada blog bukan semua ada akaun google.. kalau yg ada blog pon terutama wordpress malas nak sign in.. better guna ""enter name" dan "enter url blog".. jgn bimbang dgn anonymous...

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum...

    moga anda pun berjaya jgk dgn contest nie yer,,,

    mselim3

    ReplyDelete
  7. @potia, saya dah ubah setting komen sepertimana komen diatas. Terima kasih sudi singgah blog saya. Last sekali bro singgah sini masa contest SEO blog 3 dalam 1

    ReplyDelete
  8. @mohd selim, wassalam.

    Terima kasih sudi lawat blog saya

    ReplyDelete
  9. @robert susanto,

    terima kasih sudi lawat blog saya

    ReplyDelete
  10. perghh.. otai affiliate pun jom... good luck bro

    ReplyDelete
  11. @encikarman, saya bukan otai ..
    Terima kasih sudi singgah bro :)

    ReplyDelete
  12. good luck..liniey pon join jgk!jemputlah singgah my blog kalau sudi..hihi

    ReplyDelete
  13. @liniey: terima kasih sudi lawat dan komen di blog saya

    ReplyDelete
  14. semoga berjaya dalam kontest ini...

    ReplyDelete
  15. Jom Buit Duit Dengan Mudah Tanpa Menggunakan Modal!
    Assalammulaikum dan selamat sejahtera kepada semua sahabat, saudara mara dan semua rakyat Malaysia..
    Saya nak perkenalkan satu program yang boleh membuat pendapatan sampingan kepada anda sekeluarga..
    Free register, tiada apa-apa bayaran yang dikenakan..
    Tiada berlaku penipuan..
    Tidak perlu cari orang..
    Tidak perlu jual barang, dan kerja sikit-sikit je..
    Anda hanya perlu open link di bawah ini dan register sebagai member..
    Lepas register, anda akan dapat upah bonus USD25, bersamaan RM 80.00 lah lebih kurang..
    Dah tu, anda akan dapat link anda sendiri..
    Selepas itu, copy link anda atau copy terus semua ayat saya ini, and paste dekat mana-mana saja yang anda tahu, macam google, twitter, facebook, email dan sebagainya.
    Setiap orang yang buka link anda, anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang.
    Senang kan!!! Duit anda boleh pilih, samaada duit masuk accout terus, ataupun cek (akan di post terus ke rumah)

    Apa-apa pun, cuba lah dulu..
    Kalau dah faham dan nak register, sila click:
    http://tasknjob.com/?share=23577

    ReplyDelete
  16. Good luck bro for this Contest SEO Eridy - ramai yang hebat join :)

    ReplyDelete
  17. have fun semoga jadi juara SEO gan

    ReplyDelete
  18. mudah mudahan bisa menang contest seonya mas

    ReplyDelete
  19. bravo semog sukses ikutan contest seo eridy jadi juara

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *