10 Lubuk Kerja Sambilan Menaip Di Rumah Terbaik

Posted by Abdul Halim Ismail on Thursday, 20 September 2012

Assalam,

Sebenarnya saya buat entry ini adalah untuk berkongsi dengan anda semua tentang kerja sambilan menaip di rumah yang anda boleh mulakan tanpa modal. Ini adalah kerana ada yang masih ragu-ragu tentang Job Di Rumah. Jika anda berminat nak tahu, teruskan bacaan kerana hari ini saya nak kongsikan 10 Website Terbaik Yang Anda boleh mula bekerja secara sambilan hanya dari rumah. Sebenarnya apa yang yang saya kongsikan adalah suatu kerja yang dipanggil kerja freelance. Cara kerja Freelance ini adalah anda perlu siapkan tugasan yang diberikan oleh majikan kepada anda mengikut tempoh yang dipersetujui. Apa yang penting adalah anda perlu ada kemahiran untuk menaip, kemahiran IT dan memahami bahasa Inggeris. Berikut adalah 10 senarai website freelancing yang anda boleh mula bekerja secepat mungkin.

1. Elance.com

Elance adalah website freelancing yang terbaik. Website ini telah bermula sejak 1998. Bukan sahaja website ini paling lama dan popular tapi ia juga membayar yang paling tinggi. Banyak kontraktor yang mencari pekerja yang dapat menyiapkan tugasan mereka secara professional dan anda akan mendapat bayaran lumayan. Tak kira apa jenis kerja freelance yang anda cari, pasti anda akan jumpa disini. Ikut rekod ada sehingga 1.5 million kontraktor telah berdaftar dengan Elance! Anda tak perlu bayar untuk sertai Elance

Elance

2. oDesk.com

Lebih kurang macam Elance juga tapi bayaran di sini agak rendah sedikit berbanding Elance
oDesk

3. Freelancer.com

Freelancer adalah platform freelancing yang tertua. Paling Popular kerana ada seramai 3.6 million pengguna. Nilai kerja lebih dari 1.6 million.
freelancer

4. ScriptLance.com

Disini lebih kepada kerja Programming and bidang IT.
ScriptLance

 

5. vWorker.com

vWorker adalah website freelancing yang agak popular juga. 
vWorker

  6. Fiverr.com

Fiverr agak berlainan daripada laman web Freelancing yang lain. Disini pekerja yang offer kerja apa yang sanggup di lakukan.Anda akan jumpa pelbagai kerja pelik yang sanggup dilakukan disini seperti menjerit panggil nama anda,menyanyi buat anda, buat lawak bodoh dll. Semua kerja bayaran cuma $5 sahaja.
fiverr

7. Gigme5.com 

Kerja-kerja yang ditawarkan hampir sama seperti Fiverr

gigme5

8. Tenbux.com

Kerja-kerja yang ditawarkan hampir sama seperti Fiverr

tenbux


9. MiniFreelance.com

Hampir sama dengan microworkers.com. Sila rujuk 5 cara buat duit online tanpa modal

 

minifreelance

10. ClickWorker.com

Hampir sama dengan microworkers.com. Sila rujuk 5 cara buat duit online tanpa modal

Click Worker


Demikianlah 10 website terbaik untuk kerja sambilan menaip di rumah. Jadi, jika anda berminat,bolehlah memilih yang mana satu yang sesuai dengan anda. Tapi, jika anda mahu penjelasan lanjut tentang kerja freelancing ini saya cadangkan anda dapatkan Program Latihan Bekerja Di Rumah disediakan oleh pihak jobdirumah.com. Ini adalah kerana pihak Job Di Rumah menyediakan panduan seperti dibawah:

1. Bagaimana nak daftar
2. Cara Membuat Permohonan Kerja Data Entry/Menaip
3. Tips-tips untuk mendapat projek
4. Tips-tips untuk elak dari ditipu
5.  Dan lain-lain

Jika masih ragu-ragu daftar percuma dahulu di laman web jobdirumah
 
sekian



***********************************************************
Baca Juga

1. Susah Mencari Idea Menulis Artikel Bisnes Internet? Cuba Lihat Di Dalam!
2. 37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea Menulis Blog
3. Buat Duit Ribuan Ringgit Dari Blog

***********************************************************

{ 38 comments... read them below or add one }

Miz Atom said...

Ini untuk kerja dari rumah ker?

rahsiaduitfree said...

ya.. ini untuk kerja sambilan dari rumah

Andy wyne said...

ada bayaran x utk permulaan

pokololo said...

bila boleh start keja?

Siti Najihah said...

mcm mana nak start?

Abdul Halim Ismail said...

Andy wyne, pokololo & siti najihah: tiada bayaran dikenakan untuk sertai semua diatas. Anda daftar dan boleh mula cari job yang sesuai. Disebabkan website ini terima ahli seluruh dunia, jadi anda perlu bersaing untuk dapat job. Saya tak janjikan anda akan berjaya dapat job kalau beli panduan jobdirumah. Tapi sekurang-kurangnya anda boleh jimat masa dan tenaga. Kira macam jobdirumah ni beri jalan short cut. harap membantu

akira yamato said...

macam mna nk sertai syarikat2 tu??

Ahmad Fidaudin Ahmad Azam said...

macam mana nak buat ni? sy ada terjumpa tentang affiliate Marketing pun kerja dari rumah. Apa pendapat anda? malaysiaaffiliatemarketing.blogspot.com

Ekyn hedhir said...

Asyik baca. Macamana nak start kerja ?

she sha said...

Register dengan JDR tu pun oke juga. Mereka sedikit sebanyak membantu. Yg penting diri kita sendiri. Mahu atau tidak . Siapa yg kata program tu scam, means dorg x peka dan pemalas . Hehe.. Meh nak share website kt korang skali. Hanya berkongsi info, semoga saya dimurahkan rezeki dgn berkongsi kpd korang.

http://www.jobdirumah.com/payme

Atau

http://paymesurvey.webs.com

Nota kaki : Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah .

niz anum said...

sy dh byk kali daftar benda cmni tp dia asyik minta no kad kreadit je..takut gak kna tipu..

Abdul Halim Ismail said...

@niz anum, dah banyak kali daftar benda apa tu? kalau Jobdirumah(JDR) daftar sekali je. Macam saya dah bagitau di atas tu..Jobdirumah(JDR) menyediakan panduan untuk bekerja di rumah ..sebab tu la kena bayar..kalau nak percuma kena la rajin buat kajian sendiri..harap mmembantu

Aoki_Lee said...

Mcm mane nk daftar...?

cikros said...

saya nak tanya perlu cari downline ker?

Abdul Halim Ismail said...

@cikros, tak perlu cari downline

Adam Smith said...

Jika ada yang masih xfaham bolehla pergi kat blog saya dan sila baca dengan teliti tentang program2 buat duit online yg membayar mengikut status iaitu Senarai Elit, Senarai Sah dan Senarai Baru/Kontroversi...Boleh pilih jenis program apa yang anda nak buat samaada buat duit dgn blog spti adsense dan affiliate dan buat duit online spti PTC, PTR, GPT, Paid To Take Survey dan lain2...Saya akan review website2 buat duit yg ada dari semasa ke semasa, tma ksih...

http://muaturunbaru.blogspot.com/

kamil salleh said...

Tulis sambilan freelancer bahasa melayu ada??

kamil salleh said...

Tulis sambilan freelancer bahasa melayu ada??

Sitiradhiah Omar said...

SALAM..SAYA NAK KEJE DENGAN EN HALIM BOLEH???

Sitiradhiah Omar said...

SALAM..SAYA NAK KEJE DENGAN EN HALIM BOLEH???

Abdul Halim Ismail said...

Tuan Kamil Salleh. Minta maaf setakat yang saya tahu belum ada. Kalau saya jumpa nanti saya akan share disini ya!

Abdul Halim Ismail said...

Sitiradhiah : Maaf, buat masa ni saya belum mampu nak ambil pekerja lagi. InsyaAllah kalau perniagaan saya maju nanti..mungkin saya perlukan pekerja. TQ

Alexander Janis said...

mcm mana nak daftar??brapa kena bayar..?x tahu caranya...how was it?

halimi rizal said...

Mcm nk mula??

Hayati_Haris said...

mcm na nk mulakan yer?

Abdul Halim Ismail said...

Alexander, halimi dan hayati: sekiranya anda mahu mulakan secara PERCUMA, saya syorkan anda daftar di 10 laman web yang saya nyatakan di atas. Selepas itu,barulah dapat apply kerja freelance dalam website tersebut.

Untuk makluman, semua kerja freelance ini memerlukan kemahiran dalam Bahasa Inggeris. Saya tak dapat beri jaminan bahawa anda akan dapat kerja. Segalanya atas usaha sendiri..

terima kasih

MarLika Jemin said...

nak daftar kena bayar rm50 ker?

surya said...

en.abdul halim boleh saya dapat no contact supaya saya dapat call en.abdul halim untuk keterangan lanjut

diyana ana said...

mcm mane nk dftr dekat 10 company tu?saya clik tk mahu pun

zairiyusoff hashim said...

Memang nk cari kerja dari umh ni...ada yg lain x..

Abdul Halim Ismail said...

diyana; ok sekarang dah boleh. cuba klik

tq

Abdul Halim Ismail said...

@zairiyusoff - jika tak minat yang ini, saya syorkan baca post Cara Buat Duit Rm100 Sehari

tq

Oneto Efendy said...

kalo boleh tau , selama om ngeblog dah dapet berapa duit?

Robertus Sutardi said...

Very nice!! there is so much information on this blog keep posting good information like this so that I can come back every day for some new info... Online Travel Agencies

eoroya said...

ada cara lain klu nak buat kerja part time kat rumah je.. pendapatan blh dpt 500-100 dlm masa 1 minggu saja. http://goo.gl/MwfcBY

Jam Tangan Murah said...

mcm na nak mulakan?

Anonymous said...

bnyak info kat sini, sya pernah daftar web mcm ni, tapi biasa nya, dia suruh kita promote smula blog job di rumh, utk dpt income. tu yg tak yakin ,betul2 job atau just nak promote iklan job di rumh.

Anonymous said...

Salam. Ini ada 1 website yang terbukti memberikan pulangan yg lumayan hanya dengan cara klik pada iklan2 yang disiarkan. Jom daftar sekarang pada link ini : http://www.clixsense.com/?6344221 free je, tak perlu modal. Lepas daftar, teruslah klik pada iklan2 yg disediakan. Lepas klik iklan, akan keluar 5 gambar iaitu 4 ekor anjing dan 1 ekor kucing. Cuma klik pada gambar kucing sahaja. Lebih banyak anda klik, lebih banyak la duit yang masuk pada akaun anda. Untuk lebih berkesan, ajak kawan ramai2 sertai website ni. Saya dah cuba, InsyaAllah tiada penipuan. Jom klik! http://www.clixsense.com/?6344221.
Ataupun cuba link ini: http://www.neobux.com/m/v/?rh=706970616862657A Daftar free. Mudah je. InsyaAllah menjadi.

Post a Comment

Takkan baca je..Komen la sikit..:)