Sunday, 8 July 2012

Pasif Income Terbaik 2012, Jana Pendapatan Dari Rumah

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,Hari ni saya nak kongsi pula pasal pendapatan (income) pasif saya untuk tahun 2012 ni. Saya dah cuba cari maksud pendapatan pasif ni di wikipedia . Tapi belum ada lagi. Jadi saya pun menggoogle la. Apa yang boleh saya simpulkan daripada pencarian saya itu, pendapatan pasif adalah seperti berikut:

1. Pendapatan berterusan hasil dari sekali usaha anda. Contohnya anda meletak iklan affiliate anda blog tinggi trafik. Hasil daripada meletak iklan itu, anda dapat komisen.

2. Anda tak perlu bekerja, tapi aset/duit anda yang bekerja untuk anda. Sehinggakan anda tak perlu bekerja pun duit tiap-tiap bulan masuk. Contoh mudah anda ada 5 buah rumah sewa. Anda bagi sewa sebulan RM500. Jadi pendapatan anda sebanyak RM2500 tu adalah pendapatan pasif. Sebab anda tak perlu bekerja dari jam 8 ke 5 petang. Contoh lain seperti membeli emas. Jika anda beli emas 100 gm hari ni lebih kurang RM 18,000. Jika harga emas naik sehingga 10%, anda akan dapat jana pendapatan pasif sebanyak RM1,800. Harap anda semua faham penerangan saya ini.

emas
Emas

rumah
Rumah
Oleh itu, selain dari pendapatan aktif, anda perlu ada juga pendapatan pasif. Kepada yang masih belum tahu, Pendapatan aktif bermaksud pendapatan hasil daripada usaha gigih anda dari pagi hingga ke petang keluar mencari rezeki. Maksudnya adalah perlu buat kerja baru dapat hasil.

Baru-baru ni saya terjumpa satu peluang untuk menjana pendapatan pasif daripada satu Bisnes Online. Bila saya mengkaji lebih mendalam, saya dapati bisnes ini ini sangat sesuai menjadi pendapatan pasif saya. 

Kini semua orang boleh menjana pendapatan pasif bersama Bisnes Online ini


Jika anda berminat, anda bolehlah menghubungi saya di talian Tune Talk Tone Excel 
di: 011-15311877 atau daftar percuma dalam borang dibawah iniISI MAKLUMAT DIRI ANDA,
DAN KLIK DAFTAR
                                                              

1 comment:

  1. menarik..dah pelbagai bisnes online saya buat... paling menarik adalah jana pendapatan tanpa modal dari rumah...tq tuan atas perkongsian hebat

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *