Sunday, 7 October 2012

101 Blog Dofollow Malaysia | Belajar Seo Blogspot

Assalammualaikum semua,

Hari ni saya nak kongsi pada anda semua 101 blog dofollow Malaysia yang menggunakan commentluv. Tujuan saya buatkan list adalah untuk membantu kepada sesiapa yang mencari blog dofollow untuk tujuan backlink.  Backlink adalah penting untuk meningkatkan populariti sesuatu blog. Blog yang banyak backlink akan senang dicari oleh enjin carian seperti google. Maksudnya, lebih banyak backlink, maksudnya lebih banyak pengaruh membawa google ke blog anda. Nak lebih senang faham lagi ibaratnya seperti calon pilihanraya. Kalau anda dapat banyak undi, anda layak jadi YB ler.. macm tu la lebih kurang..

Backlink



Backlink yang berkualiti sangat penting untuk membantu blog kita menjadi kuat di SERP. Anda akan mendapat backlink dengan membuat komen di blog dofollow, link exchange dan sebagainya. Yang penting anda meninggalkan komen yang berkualiti. Kalau tidak komen anda akan dipadam oleh pemilik blog kerana spam. Kalau anda malas nak meninggalkan jejak, jangan harap blog anda tersenarai di page 1 google. Tapi kalau anda ada bajet lebih, proses backlink ni boleh di outsource kepada yang pakar. Cuba cari di murahnya.my dan fiver

101 Blog DoFollow Malaysia

81cents.com
2startblog.com
 

A
abangzack.com/
abdulcholik.com/
aidanatasya.com/
ajumohit.com
akulearn.com
alinmarlini.com
ammboi.com/
anakulucheka.com
anarm.net
anjangman.com
ariffshah.com
awangshamsul.net
awanpagi.com/
azwananuar.com

B
beckhrooy.com
berliku.com
blog.farhansyah.com
blog.mfadhlan.com/
bloggerwanita.com
blogshahrul.com

C
ceritawan.com/
contohresume.com
cikguhairul.com

D
denaihati.com
duaransel.com
dzofar.com

E
eiz1004.upprofits.com

F
faizalfredley.com
fitrihadi.com
forblogger.net

G
gurubisnisonline.com
gvishnu.com/

H
hafizrahim.com
hatiputera.com
hatisamronkin.com/
hazmanfadzil.com

I
ibnukhusairy.com
ibumifzal.com
informasikini.com

J
jokegurl.com
jomkongsi.info

K
keajaibanpenjimatan.com
klaraparis.com
kujie2.com
kulanzsalleh.com
kurakura.my

L
lagendamahsuri.com
lepakk.com

M
maisarahatan.com/
makemoneyonlinefastplans.com
mamamurai.com
masrizalhardy.com/
media.khalstore.com
melayukini.net
melvister.com
missyati.com
mohdsuhaimy.com
mr-merlot.com/
muazfaris.com
muhamadyusri.com
multees.com
my.mustaffa.org
mykeledek.com

N
nadot.my
naziman.com/
niaga24jam.com/
norfanil.com
notafaura.com/

P
pakarhowto.com
pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com
penmerah.com
pergh.com
pondokkecil.com
profhariz.com
projekskillzon.com
puanbee.com/

Q
qtulis.net/

R
rafinamimi.com
rahsiaduitfree.blogspot.com
ridzuanrichie.com
roket.my
rungitom.com

S
sabreehussin.com
shahrulsite.net/
shakiddo.com
showmesomemoney.com
siputhijau.com
sjiehan.com/
studioaksara.com
suterablogger.com

T
tarmizishukri.com/
terencechang.com
thiarthea.com

V
vellimarwan.com

W
wangerrard.com
wanwidget.com
wanzawawi.com

Y
yanmieonline.com

Z
zarulumbrella.com/

Setakat itu saja senarai 101 Blog DoFollow Malaysia. Masuk sini untuk dapatkan yang ada link 


50 comments:

  1. Salam Kenal,

    Thanks share dengan bloglist ni

    Nak mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

    1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

    2. Klik butang G+ (Google Plus)

    3. Jangan lupa follow blog Mummy!

    Mintak sangat jasa baik korang.

    Thanks

    ReplyDelete
  2. terimakasih sudah berbagi list blog dofollow ini,izin bookmark page ni senang untuk dijadikan rujukan sebelum blogwalking,salam kenal..

    ReplyDelete
  3. sama-sama. sila bookmark dan share kepada rakan-rakan lain semoga anda mendapat manfaat disini. salam kenal moga datang lagi

    ReplyDelete
  4. Sedih hati ini banyak blog yang dicoba tapi tak dofollow. Cuma blog ini yang dofollow.

    ReplyDelete
  5. Terima kasih :)
    www.kamarularnizam.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Terima kasih abdul dah bagi list ni..
    Salam Blogger Muntok

    ReplyDelete
  7. @kamarul, Ferd & Agenda Guru: terima kasih sudi lawat blog ini

    ReplyDelete
  8. Very nice!! there is so much information on this blog keep posting good information like this so that I can come back every day for some new info... Online Travel Agencies

    ReplyDelete
  9. terimakasih kang, semoga berkah. salam kami dari Jual Cacing Lumbricus Rubellus insya allah ada manfaatnya.

    ReplyDelete
  10. trimakasih informasinya... visit my blog teman...sukses buat semua

    ReplyDelete
  11. @Maulana: sama-sama tuan :) semoga berkunjung lagi ke sini

    ReplyDelete
  12. terima kasih untuk senarai di atas.. amat berguna

    ReplyDelete
  13. Terima kasih untuk perkongsian senarai blog do follow ini.

    ReplyDelete
  14. Assalammu alaikum Encik
    Terima kasih atas infonya ,insya alloh bermanfaat buat kita
    dan smoga alloh swt membalas dgn pahala yg setimpa
    salam balimurahtour....

    ReplyDelete
  15. Hebat Informasinya untuk turunkan risiko 650 penyakit

    ReplyDelete
  16. Assalammu alaikum
    makasih banyak atas artikelnya
    dan moga bermanfaat buat visitor...amien
    anda butuh sewa kereta murah untuk tour di bali
    paket tour murah , sewa hotel/villa murah...hubungi kita

    ReplyDelete
  17. Terima kasih untuk infonya bro..

    ReplyDelete
  18. Demomo2u - an online shopping store is wholly owned by Demomo Marketing. We are selling women's clothing, men's clothing, couple set clothing, car accessories, key cover, home gadgets and many more. Do visit our official website @ www.demomo2u.com

    ReplyDelete
  19. Halo... thanks to share blog dofollow list..... good job

    ReplyDelete
  20. Terimakasih atas daftarnya...
    Salam kenal dari saya blogger indonesia... http://blogku-al.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. jom submit blog / website kat sini, free!!

    ReplyDelete
  22. Info yang berguna.... Terima kasih

    http://klipvideosemasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Salam kenal. Terima kasih tuk infonya.
    Obat Herba Ejakulasi Dini Foredi Gel ampuh atasi ejakulasi Dini.
    Info & Order sms/wa: +6281555939274 BB 7CE92DA3

    ReplyDelete
  24. Tenkiu-tenkiu! sangat membantu! :)

    ReplyDelete
  25. Bagus juga ada senarai blog difollow ni. Mudah nak buat rujukan..

    ReplyDelete
  26. great list followed your list after you uploaded it thanks for it if have some more of them please post them also..
    escort dubai model

    ReplyDelete
  27. terima kasih share senarai blog dofollow ini.. sangat berguna untuk newbie seperti saya..

    http://tips--petua.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama @cik zaza. Semoga bermanfaat. :)

      Delete
  28. terima kasih atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
  29. Semoga bermanfaat..terima kasih kembali :)

    ReplyDelete
  30. terimakasih atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
  31. thanks atas infonya salam semangat dari kami

    ReplyDelete
  32. thanks atas tips berguna ni..lepas ni boleh lah built link..

    ReplyDelete
  33. Wahh.. trima kasih bro... smoga kita senang dptkan backlink dan sntiasa berjaya..

    ReplyDelete
  34. Terima kasih. Perkongsian yang sangat bermanfaat :)

    ReplyDelete
  35. TQ infonya, sangat berguna untuk saya

    ReplyDelete
  36. ceh blog ak ada rupanya...blog laen..bukan blog nieh

    ReplyDelete
  37. Terima kasih tuan.. artikel menarik.. sangat membantu saya...

    From,
    Saudagar Backpacks
    http://begdeutersale.blogspot.com

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *