Monday, 4 February 2013

3 Teknik Pemasaran Facebook Terbongkar

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Seni Pemasaran Facebook, Sejak beberapa bulan ni saya dapati ramai usahawan sudah mula memilih medium Facebook untuk memasarkan produk mereka.. Buktinya anda boleh tengok di Facebook Ads sekarang ni banyak dengan iklan produk android tablet, ubat kuat xxx, Susu Alphalipid, quran digital dan lain-lain lagi.

Doktor FB

Saya dapat rasakan cabaran untuk berniaga di Facebook semakin hebat sekarang ni sebab kebanyakan produk yang dijual hampir serupa saja.Bagi pengguna sudah pasti mereka gembira sebab dapat buat pilihan. Tapi, bagaimana pula dengan anda sebagai usahawan di Facebook. Sudah hampir pasti anda mempunyai masalah berikut

1. Susah dapat Jualan (sales)
2. Pelanggan lambat nak confirm order
3. Stok berlambak di stor

Masalah-masalah ini sudah pasti memeningkan kepala anda sebagai usahawan di Facebook. Niat di hati nak menjana pendapatan hingga 4 hingga 5 angka. Tapi hampa belaka. Saya sangat simpati dengan anda. 

Oleh itu hari ini, saya nak kongsikan 3 Teknik Pemasaran Facebook yang selama ini digunakan oleh usahawan Facebook yang hebat. 

Kalau mereka tahu saya dedahkan teknik ini kepada anda sudah pasti mereka cukup marah dengan saya...mari kita mulakan

1. Buat Pelanggan Derita

Dunia hari ini penuh dengan emosi. Apa sahaja yang berlaku, semuanya melibatkan emosi. Kajian menjelaskan manusia membuat keputusan berlandaskan 90% emosi. Baki 10% pula adalah logik.

Ini menjelaskan bahawa perkataan emosi mempunyai kuasa dominasi yang besar dalam hidup mereka. Dari perspektif perniagaan, kita melihat ini sebagai umpan bagi menghasilkan jerat duit yang berkesan.

Apa yang boleh kita lakukan adalah mewujudkan emosi derita dalam kempen pemasaran Facebook. Hasilkan perkataan-perkataan yang membuatkan diri mereka kesal jika tidak membaca.

Sebagai contoh, jika produk kita adalah produk melangsingkan badan, maka penggunaan ayat emosi yang boleh membuatkan mereka derita adalah seperti berikut:

“Badan Gemuk... Sudah Buat Temujanji Dengan Kubur?”

2. Beri Pelanggan Tawaran yang Rugi Ditolak

Apa yang kita tawarkan, itu yang membantu para pelanggan membuat keputusan. Berdasarkan sebuah kajian kes yang dilakukan oleh jurujual di Malaysia, apabila kita memberikan tawaran yang kelihatan seperti berat sebelah pada pihak pelanggan, maka biasanya mereka akan termasuk dalam jerat kita.

Oleh yang demikian, hasilkan tawaran produk yang membuatkan mereka tidak ada sebab untuk membeli.

Sebagai contoh:

Jika anda membeli _____, maka saya akan berikan anda 3 produk tambahan iaitu ____, _____, _____ secara 100% percuma. Bukan itu sahaja, jika anda tidak puas hati, anda boleh ambil balik 100% wang. Anda boleh ambil produk itu jika mahu. Anggap ia sebagai hadiah dan tanda penghargaan daripada kami atas kepercayaan anda melakukan pembelian.

3. Jerat Pelanggan Dengan Ketakutan

Apabila melakukan kempen bisnes di Facebook, buat para pelanggan kita seram sejuk. Jangan beri mereka peluang untuk berfikir-fikir. Keadaan seperti ini akan membuatkan bisnes kita menjadi lebih parah.

Berikan ayat-ayat trauma seperti:
“Tawaran ini hanya untuk 7 orang pertama sahaja. Siapa lambat, dia perlu bayar harga XXX. Tidak ada lagi diskaun.”

Doktor FB

Ledakkan Lebih Banyak Jualan Di Facebook

Itulah 3 teknik yang digunakan oleh usahawan Facebook yang dapat saya kongsikan kepada anda hari ini. Tetapi jika anda betul-betul mencari panduan yang boleh membantu meledakkan lebih banyak jualan di Facebook saya ingin mencadangkan anda mendapatkan Seni Pemasaran Facebook (FB)

Panduan ini menghimpunkan strategi dan teknik efektif untuk meningkatkan jumlah duit kita di Facebook. Anda akan dapat 5 Modul Hebat berkaitan Teknik Pemasaran Facebook dan Bonus Keahlian Kumpulan Rahsia di FB. Tapi saya tertarik dengan Pakej Premium yang ditawarkan sebab ramai yang untung gila iklan di Fanpage bro Amirul Hafiz ni. Tengok la sendiri 

Servis iklan di Fanpage


Saya juga geram tengok mamat sorang ni dapat 4 sales dalam masa 2 jam je.. 

Seni Pemasaran FB

Esoknya dia dapat lagi 5 order COD..Jadi Total sales = RM2241 (dalam masa 2 hari jer)

Seni Pemasaran Facebook


4 comments:

  1. dah masuk blog list bro, sry busy sangat nih :]

    ReplyDelete
  2. Facebook ads dah ramai mengenali..cuma sy belum berkesempatan untuk mencuba..hehe

    ReplyDelete
  3. @Hafizul, yang ni bukan FB Ads. Yang ni lebih kepada ilmu pemasaran

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *