Thursday, 21 February 2013

4 Teknik Pemasaran Email Untuk Tingkatkan Jualan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Teknik Pemasaran Email4 Teknik Pemasaran Email Untuk Tingkatkan Jualan. Baru-baru ini saya mendapat satu email daripada seorang pakar Affiliate iaitu Mr H. Beliau tanpa berselindung mendedahkan bahawa beliau mempunyai email list sebanyak 100,000. SubhanAllah...banyaknya. Patut la selalu menang dalam cabaran affiliate. Selama ini saya tercari-cari apa formula yang beliau gunakan untuk mendapat kedudukan pertama untuk setiap cabaran. Rupanya beliau menggunakan teknik pemasaran email sebagai Mesin Jualan Internet

Saya perhatikan ada 3 niche yang beliau sering mendapat keputusan memberansangkan iaitu niche buat duit, affiliate dan Facebook. Bukan senang nak kumpulkan sehingga 100,000 list tu. Saya rasa makan masa bertahun jugak tu kalau tak gunakan strategi yang betul. 

Jadi hari ni saya nak kongsikan 4 Teknik Pemasaran Email untuk tingkatkan jualan yang Mr H gunakan selama ini. Saya rasa 4 teknik ini cukup berkesan dalam menarik minat subscriber email list beliau untuk membeli. Biar saya senaraikan satu persatu ok..

1. Kongsi Ilmu

Jika anda salah seorang daripada subscriber email list Mr H, tentu anda perasan bahawa beliau suka berkongsi ilmu. Ilmu ini sangat berguna kepada saya kerana saya dapat mempelajari perkara baru yang sebelum ini saya tak tahu. Disamping berkongsi ilmu, Mr H akan mencadangkan produk yang sesuai untuk anda dapatkan

2. Headline Emel Yang Menarik

Saya dapati tajuk email yang digunakan juga menarik minat untuk kita klik dan baca email yang dihantar. Tajuk email sangat penting dalam mempengaruhi minat untuk membaca. Kalau tajuk email tu biasa-biasa saja, mungkin tak ramai yang nak buka email tu. Selalunya tajuk yang digunakan meransang rasa ingin tahu hinggakan menimbulkan minat pelanggan untuk membaca keseluruhan email. Anda kena ingat, sehebat manapun isi dan fakta yang ada tulis dalam email takkan bermakna tanpa tajuk menarik

3. Hantar Email Paling Awal

Usaha promosi untuk setiap produk baru akan dibuat semasa awal pelancarannya. Oleh itu, beliau bijak mengambil kesempatan ini semasa orang lain masih belum mulakan kempen lagi. Dah tentu, dengan senarai emel yang banyak. Jualan dapat dibuat dalam jangka masa yang singkat.

4. Berikan Tawaran Bonus

Seperti sudah menjadi kelaziman kepada sesiapa yang menjalankan pemasaran emel untuk menawarkan sesuatu yang sukar untuk dilepaskan kepada pelanggannya. Contohnya jika anda sedang buat promosi tentang produk facebook. Mungkin anda boleh tawarkan Applikasi Facebook percuma. Cuba buat agar pelanggan menjadi tak sabar untuk beli produk daripada anda sekarang juga. 

Jika anda berminat nak dapatkan lebih banyak teknik dan tips, sila dapatkan PakarEmel.com kerana panduan ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menggunakan teknik pemasaran emel untuk:

# Gandakan jualan
# Tingkatkan Keuntungan
# Buat duit
# Jual produk atau servis anda
# Bina jenama 
 # dan banyak lagi.

pakar pemasaran emel

Sekian sahaja 4 Teknik Pemasaran Email Untuk Tingkatkan Jualan yang dapat saya kongsikan hari ini.

No comments:

Post a Comment

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *