Saturday, 1 February 2014

Affiliate - Kenapa Anda Gagal, Kenapa Mereka Berjaya

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Ramai yang dah tahu bahawa affiliate adalah salah satu cara menjana pendapatan di internet. Walaupun nampak mudah untuk jana pendapatan melalui affiliate, ia tidaklah semudah ABC. 

komisen rahsiaduitfacebook

Mudah yang di maksudkan adalah jika anda berusaha, anda pasti berjaya. Hari ni saya nak kongsikan 

Dua sebab utama kenapa anda gagal sebagai affiliate.

Mudah untuk sertai 

Di sebabkan nak sertai program affiliate itu mudah, ramai di antara para newbie terlalu mengambil mudah akan potensi perniagaan affiliate. Mereka menganggap untuk jana pendapatan melalui affiliate itu cukup mudah seperti mana mudahnya mereka mendaftar sesuatu program affiliate. Malangnya ia tidak semudah itu. 

komisen fb affiliate income

Jangan biarkan diri anda leka dengan situasi ini. Sebenarnya, mereka yang gagal menjana pendapatan melalui affiliate adalah di sebabkan mereka tidak menjadi affiliate. Affiliate adalah agen jualan dan anda perlu bekerja untuk memperoleh komisyen. Jika anda tidak bekerja, anda akan gagal.

Tidak tahu bagaimana

Masalah ketiga bagi newbie yang gagal dalam affiliate adalah mereka tidak pernah ingin belajar bagaimana hendak memahirkan kemahiran melakukan promosi melalu internet. Internet penuh dengan dunia programming, jika anda ingin berjaya, anda perlu pelajarinya. 

Anda juga perlu pandai mempelbagaikan teknik promosiIa hanya boleh di capai menerusi pembelajaran. Nak belajar melalui internet sekarang ni lebih mudah kerana seseorang perlu rajin. Banyak maklumat yang boleh diperolehi secara percuma sahaja. Tapi, kalau nak lebih advance perlulah belajar daripada mereka yang pakar seperti Edmund Loh

Sekarang, tiga sebab kenapa mereka berjaya dalam bidang affiliate.

Mempunyai jadual dan sistem tersendiri 

Mereka berjaya sebab mereka fokus pada kerja mereka. Mereka yang berjaya selalunya mempunyai jadual dan sistem tersendiri untuk melakukan pekerjaan. Mereka ikut apa yang mereka rancang tanpa putus asa melainkan ada hal-hal kecemasan.

komisen firesales

Masa yang konsisten.

Mereka yang berjaya dalam dunia affiliate adalah mereka meletakkan affiliate ini sebagai karier mereka. Ini bermakna mereka meletakkan affiliate sebagai satu pekerjaan di mana ia wajib di lakukan. 

Setiap hari mereka memperuntukkan masa tertentu seperti 2 jam bagi mereka yang part time dan 8 jam bagi mereka yang full time IM bagi melakukan promosi affiliate.

Belajar secara berterusan.

Mereka yang berjaya adalah golongan yang tidak jemu-jemu belajar dan seterusnya mempertajamkan kemahiran promosi mereka. Mereka tidak kedekut untuk membeli ilmu dan tidak malu untuk bertanya. Mereka akan sentiasa dahagakan ilmu walaupun dari seorang newbie.Jom Belajar jana komisen affiliate dengan Edmund Loh


Mengenai Penulis

Abdul Halim Ismail seorang penulis blog separuh masa di http://rahsiaduitfree.blogspot.com dan mula menceburi dalam bisnes online sejak 2011

===============================================
*Nota : Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan artikel ini (termasuk pautan/link di dalamnya) dan keterangan mengenai Abdul Halim Ismail di atas tidak dibuang. Kalau anda tak mahu buat pun saya tak boleh paksa, hanya Allah sahaja tahu segalanya. Semoga anda mendapat manfaat daripada artikel ini. 
================================================

3 comments:

  1. bagusnye..nak join jugak program affiliate..ramai yg kata masyuk

    ReplyDelete
  2. Saya rasa kalau yumida join affiliate, InsyaAllah bertambah-tambah lagi income yumida melalui blog..selamat berjaya!

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *