Friday, 13 December 2013

3 Langkah Bagaimana Buat Duit Dengan Affiliate

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Buat Duit Dengan Affiliates


Hari ni saya nak kongsikan kepada rakan-rakan semua berkenaan 3 Langkah Bagaimana Nak Buat Duit Dengan Affiliate

Langkah 1

Anda perlu tahu dan faham produk apa yang sedang anda promosikan. Kalau anda sendiri pun masih blur macam mana nak buat promosi kepada orang. Anda perlu kenalpasti siapa golongan yang perlukan produk tersebut. Adakah produk ini boleh menyelesaikan masalah orang lain? Apa manfaat jika orang itu membeli produk tersebut? dan sewaktu dengannya.

Yang paling penting, anda perlu senaraikan manfaat produk berbanding ciri-ciri produk

Langkah 2

Anda perlu bina kredibiliti terlebih dahulu sebelum dapat menghasilkan jualan affiliate yang banyak. Ya, sekiranya orang masih ragu-ragu dengan anda, macam mana mereka nak membeli dengan anda. Cara untuk membina kredibiliti adalah dengan BERKONGSI MAKLUMAT BERGUNA DENGAN ORANG. Anda boleh mulakan berkongsi maklumat di Facebook atau blog. Jadi, mulai sekarang, banyakkan SHARING. Bila orang dah kenal anda, anda nak jual apa-apa pun InsyaAllah senang laku. 

Selalunya, orang lebih percaya sekiranya ada bukti. Oleh itu, kongsikan gambar testimoni, bukti income dan lain-lain 


Langkah 3

Teknik Pemasaran Yang Berkesan. Seperti yang saya kongsikan dalam post ini: 7 cara promosi affiliate, anda boleh gunakan teknik pemasaran yang anda suka. Tapi, syarat utama ialah pilih teknik pemasaran yang ramai pelawat. Kalau pelawat blog anda sedikit. Sehari 10 pelawat pun tak ada, susahlah nak hasilkan duit affiliate yang banyak. Samalah juga kalau rakan facebook anda ataupun senarai email anda cuma ada 100-200 ratus orang, agak sukar menghasilkan duit dengan affiliate. 

Teknik pemasaran boleh dipelajari melalui carian di internet, membaca di laman-laman web, blog, forum dan juga email. Selain daripada itu anda juga boleh bertanya kepada pakar serta membeli panduan yang berkaitan dengan teknik pemasaran. Sekiranya anda suka gunakan facebook, saya syorkan anda baca panduan FB Affliate Income


Mengenai Penulis

Abdul Halim Ismail seorang penulis blog separuh masa di http://rahsiaduitfree.blogspot.com dan mula menceburi dalam bisnes online sejak 2011

===============================================
*Nota : Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan artikel ini (termasuk pautan/link di dalamnya) dan keterangan mengenai Abdul Halim Ismail di atas tidak dibuang. Kalau anda tak mahu buat pun saya tak boleh paksa, hanya Allah sahaja tahu segalanya. Semoga anda mendapat manfaat daripada artikel ini. 
================================================

15 comments:

  1. CARA BUAT DUIT DENGAN MUDAH TANPA MODAL
    KLIK DISINI:
    http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=154142

    ReplyDelete
  2. info yang berguna bro. . kunjungi blog ane untuk mendapatkn tips-tips mendapatkan uang ribuan dollar sehari

    http://ptcrok.blogspot.com/2013/12/teknik-mendapatkan-ribuan-dollar-dalam.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Wr.Wb !!!
    Artikelnya sangat membantu saja encik.makasih

    ReplyDelete
  4. cuba klik di sini;
    http://bit.ly/1i6ejNX

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. sungguh berguna tips ni,boleh cuba ni

    ReplyDelete
  7. Wah mantab banget Artikel
    insya alloh berguna buat kita smuanya
    and moga admin mendapat pahala dari alloh swt
    salam dari balimurahtour.com

    ReplyDelete
  8. cara dapat buat dengan usaha online atau jualan gampang banget

    ReplyDelete
  9. banyak langkah bagaimana cara dapetin duit dengan afiliate tapi susahnya selangit

    ReplyDelete
  10. sebenarnya bisnes online tdak susah jika tahu caranya. Akan tetapi ramai yg gagal sbb sikap malas untuk mencari ilmu dlm berbisnes secara online. jika ingin ilmu untuk bisnes online saya recommend link ni http://bit.ly/biznesMY Semuanya ada dlm ni dan produk yg terlaris di market online pun disediakan. Tak rugi utk klik jika anda benar2 serius untuk bina bisnes online anda

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *