Thursday, 1 May 2014

Bagaimana nak guna autoresponder Trafficwave.net PERCUMA selama-lamanya

Dalam post yang lepas, saya ada janjikan untuk kongsikan cara nak pasang webform Autoresponder di landing page. Tapi, saya dapati masih ramai lagi tak tahu tentang Autoresponder ni. Jadi, saya rasa lebih molek kita berkenalan dulu dengan Autoresponder


Apa itu AutoResponder ?

AutoResponder adalah satu perkhidmatan mengumpulkan data subcriber, pengikut, orang yang berminat pada program kita atau orang yang menginginkan maklumat terus dari kita. 

Dalam masa yang sama juga kita mempunyai akses untuk menghantar maklumat tersebut dalam bentuk email kepada mereka secara terus atau secara berkala (berjadual). 

Anda boleh dapat lebih maklumat tentang Autoresponder bila anda subscribe DISINI

Kesimpulannya:

Tugas pertama AutoResponder untuk menyimpan maklumat pengikut/peminat.

Tugas kedua AutoResponder untuk menghantar maklumat secara berkala (email campaign) atau secara terus (broadcast). 

Di dalam dunia ini terlalu banyak syarikat yang menjalankan perniagaan autoresponder ini,. Tetapi didalam banyak2 pihak penyedia autoresponder tersebut, terdapat sebuah pihak yang bermurah hati memberikan kesempatan kita gunakan secara PERCUMA selama 30 Hari 

Untuk mendaftar dan mendapatkan 30 hari sewa autoresponder secara percuma, anda boleh klik di link ini. Daftar 30 hari percuma autoresponder 

Tapi, saya rasa lebih ramai yang berminat nak tahu bagaimana nak gunakan Autoresponder Trafficwave.net secara PERCUMA untuk selama-lamanya...

Saya yakin anda dah tahu bahawa pihak Autoresponder Trafficwave hanya memberikan peluang kepada anda untuk gunakan secara PERCUMA selama 30 hari SAHAJA. 

Selepas 30 hari, anda mempunyai pilihan untuk upgrade kepada berbayar ataupun akaun anda akan hilang begitu saja. 

Kepada yang cuma daftar untuk suka-suka, tiada usaha promosi dan belum ada downline, mungkin perkara ini tak menjadi masalah. 

Tapi, sekiranya anda sudah berusaha bersungguh-sungguh membuat promosi dan dah mempunyai ramai downline dibawah anda, tentulah sangatlah RUGI. Jadi, saya galakkan anda ambil terus yang berbayar. 

Langkah-langkah untuk daftar sebagai Active Member Trafficwave

1. Langkah 1 : Klik DISINI

2. Langkah 2 : Isi maklumat diri anda. Rujuk gambar dibawah ini



Langkah 3 : Baca polisi dan tick jika setuju, kemudian klik Enroll as Active Member


Langkah 4 :  Kepada anda yang ada Kad Kredit atau Kad Debit ( Maybank -Cherry), klik pada Pay with Credit Card, Kemudin isi maklumat kad kredit/Debit Anda. Yang paling penting, jangan silap masuk 3 digit di belakang kad kredit/debit anda

Langkah 4.1 : Option ini hanya kepada mereka yang ada akaun paypal. Pilih Pay with PayPal kemudian klik Enroll Now!. (Jika dah pilih kad kredit/debit,  abaikan saja langkah ini)


Langkah 5 : Sekiranya tiada masalah, laman web akan memaparkan seperti gambar dibawah ini. Seterusnya, anda perlu check email anda


Langkah 6: Anda akan menerima email dari Trafficwave. Login akaun TrafficWave anda dengan password yang diberi oleh TrafficWave


Langkah 7 :  Anda akan di bawa ke halaman seperti gambar dibawah ini, pilih menjadi affiliate untuk layak dapat komisyen sebagai affiliate dan pilih bukan warga negara US. Kemudian,  Klik Submit Form.



Langkah 8:  Jika anda nak tukar password, Pergi kepada “Account Information” 




Langkah 9:  Edit masa di Profil anda. Mestilah pilih malaysia, default time zone (+8:00)Beijing, Hong Kong, Singapore, Taipei




Tahniah!, Pendaftaran anda dah selesai

Jadi....Bagaimana nak gunakan Autoresponder Trafficwave.net FREE selama-lamanya tu?


Anda cuma perlu memperkenalkan autoresponder ini kepada 3 pelanggan baru. Macam mana tu? Begini...untuk makluman anda sekiranya anda berjaya memperkenalkan autoresponder Trafficwave.net ini kepada 3 orang, anda akan mendapat komisen sebanyak USD6 x 3 orang = USD18. Ini bermakna, komisen yang anda terima sudah cukup untuk membayar yuran bulanan anda. 

Buat pengetahuan anda, yuran trafficwave.net ini tetap takkan berubah walaupun email list anda meningkat kepada 100,000 list. Sebab tu berbaloi guna Trafficwave.net ni.  Cuba anda bandingkan dengan yang lain-lain company ni




Dengan itu, sebenarnya anda dapat menggunakan autoresponder berbayar secara PERCUMA sahaja sampai bila-bila. Bukankah ini sangat menguntungkan anda? Anda juga tak perlu fikir lagi untuk membayar yuran autoresponder anda. Anda cuma perlu fokus kepada promosi perniagaan utama anda. Ini seterusnya akan meningkatkan lagi pendapatan anda

Jika anda sedang menjalankan perniagaan internet/bisnes online atau baru nak memulakan perniagaan internet/bisnes online, saya harap anda mempertimbangkan untuk melanggan autoresponder trafficwave.net sebagai autoresponder pilihan anda



Dapatkan maklumat lanjut berkenaan 
Autoresponder dengan mendaftar secara 
PERCUMA dalam webform dibawah ini


Name
Email
                   
Email Marketing by TrafficWave.net



Mengenai Penulis

Abdul Halim Ismail seorang penulis blog separuh masa di http://rahsiaduitfree.blogspot.com dan mula menceburi dalam bisnes online sejak 2011

===============================================
*Nota : Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan artikel ini (termasuk pautan/link di dalamnya) dan keterangan mengenai Abdul Halim Ismail di atas tidak dibuang. Kalau anda tak mahu buat pun saya tak boleh paksa, hanya Allah sahaja yang MAHA mengetahui segalanya. Semoga anda mendapat manfaat daripada artikel ini. 
================================================

7 comments:

  1. Perghh..terbaik ar maklumatnyer.. terpegun kwn..sebgai internet marketer sgt2 memerlukan tool sbegini.. Saya harap , dimasa hadapan En. Abdul Halim boleh lgi sumbangkan ilmu kpd org2 baru mcm sy nie..

    Rajin2 jg singgah laman blog saya nie agar mndapat ilmu bersama dan bertukar2 buah fikiran..jumpa lagi..

    http://evolutionincome.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. @Muhammad Abdul Gapor, terima kasih kerana sudi membaca blog saya.

    Jumpa lagi

    ReplyDelete
  3. Wah...baguslah!..terima kasih info ni sgt berguna kpd saya.

    ReplyDelete
  4. @kamarudin; Sama-sama tuan :) Terima kasih kerana tuan sudi singgah baca dan komen

    ReplyDelete
  5. Bagus lah blog ini...terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..syukur kepada Allah yang memberi ilham untuk saya menulis

      Delete
  6. Salam tuan saya baru nak langgan traffic wave ni,tapi bila dah langgan macam mana jika saya perkenalkan pada orang dan saya pun dapat komisen,perlu ada laman web site ataupun sejenisnya..

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *