Cari Duit Tanpa Modal

Posted by Abdul Halim Ismail on Friday, 18 May 2012


Betul ke boleh buat duit tanpa modal? Boleh jika anda tahu caranya. Hari Jumaat yang mulia ini saya share sikit cara bagaimana nak buat duit percuma. Mungkin anda pernah dengar tentang Affiliate. Affiliate ni terbahagi kepada 3 bahagian iaitu PPS dan PPL dan PPC.


1. PPS (Pay Per Sale)

Affiliate Jenis Ini bermaksud anda dibayar komisen setiap kali anda dapat menjual produk daripada penganjur. Komisen dibayar mungkin 50%,75% daripada harga asal produk tersebut.

2. PPL (Pay Per Lead)

Anda dibayar komisen berdasarkan jumlah "Lead" yang anda perolehi. Bermaksud bila prospek klik link affiliate kita, kemudian mendaftar di website tersebut, kita akan dapat komisen. Ramai Yang Menyukai Program Affiliate ini kerana anda tidak perlu mengeluarkan modal. Anda hanya Perlu mempromosikan link affiliate anda dan sekiranya ada yang mendaftar pada link anda, anda akan dibayar komisen.

Walaubagaimanapun, komisen yang diperolehi, agak sedikit iaitu dalam sekitar RM 0.25,Rm0.50,RM1.00. Biasanya affiliate jenis ni sesuai kepada yang baru nak mencuba belajar pemasaran affiliate. Saya sendiri pun sertai program affiliate PPL untuk buat duit secara santai. Screen Shot dibawah merupakan lead yang berjaya saya hasilkan untuk satu program yang saya sertai. Saya guna nick nakduitfree

komisen PPL


Untuk mendapatkan senarai program PPL terkini sila klik link dibawah

1. Panduan Affiliate Newbie
=>satu emel RM0.50

2. Strategi Bina List
=> satu emel RM0.50

3. Teknik Yakinkan Prospek 
=>satu emel RM0.50

4. 127 Idea & Strategi Pemasaran Online 
=>satu emel RM1

5. Hadiah 2014
=>satu emel RM1

6. AyatPower.com
=>satu email RM0.50 minimum 200 leads (Rm100) 

7. Pakar Modal
satu email RM 1 minimum 10 leads (Rm10)

satu email RM 0.50. Minimum bayaran RM10 (20 Leads)

9. Pagetabapss 
 satu email RM 0.50 minimum 20 leads
satu email dibayar RM0.10 . Minimum bayaran RM1 aje (10 leads)

satu email RM 0.30 minimum 10 leads
satu email dibayar RM0.10 . Minimum bayaran RM1 aje (10 leads)


satu email. RM 0.50

satu email dibayar RM0.10 . Minimum bayaran RM1 aje (10 leads)

Tentu anda nak tahu kat mana nak cari program PPL ni kan? 
Jangan risau, hari ni saya dedahkan rahsia lubuk untuk mencari program PPL terkini. 
Sila layari wangcyber.com Kalau anda nak tahu, disinilah lubuk buat duit.

3. PPC(Pay Per Klik)

Anda akan dibayar komisen bagi setiap kali ada yang klik pada link affliate anda, setiap kali klik bukan bermaksud anda klik banyak kali lepas itu anda dapat komisen, tetapi bagi setiap komputer mempunyai IP address yg unik dan berbeza.Program yang boleh anda sertai adalah seperti Churpchurp dan says




Cara untuk Buat Duit Dengan Churpchurp

1. Daftar akaun Churpchurp (Daftar Sini)
2. Sign in ke dalam akaun facebook.com atau twitter.com anda dengan Churpchurp
3. Isi maklumat profile anda
4. Klik pada butang Earn dan pilih mana-mana produk yang anda ingin kongsikan.
5. Copy link yang diberikan dan kongsikan dengan rakan-rakan anda di facebook,twitter dan blogger



Anda dibayar RM0.20-RM0.40 setiap klik. Jika rakan facebook anda 1000 orang, bayangkan 10% yang klik link anda dah dapat RM20 sehari. Tak nak ker? 


Cara Buat Duit Dengan 8share : Cara Buat Duit Mudah


Selamat mencuba!





*******************************************************
Baca juga 


*******************************************************


{ 11 comments... read them below or add one }

Yas y said...

thxs...nti saya buat yerr...

niezam said...

Sy dh register churp churp n dh post link dkt fb...bila mmber sy klik link tu...xde income msk dkt acc chup churp

man tong said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hasan Basri said...

Trim sahabat informasinya

RajaEmma said...

da lame tak bukak churp churp

bara xcom said...

numpang tanya broooo.
itu diatas ada saya lihat iklan banyak pemilik blog yang pasang iklan. emang sampai hari ini tiap bulan trima brapa duit yang anda trima.
makasih sebelum nya

Ummimanje said...

Tumpang lalu...^^,

Muhammad Uzaify said...

Tip yg membantu para blogger...

Ni blog saya,jika sudi datanglah...

Http://uzaify69.joowaal.net/

Nurul Afiqah Natasha said...

CARA BUAT DUIT TANPA MODAL

KLIK DI SINI:
http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=154142

Nurul Afiqah Natasha said...

Jom Buit Duit Dengan Mudah Tanpa Menggunakan Modal!
Assalammulaikum dan selamat sejahtera kepada semua sahabat, saudara mara dan semua rakyat Malaysia..
Saya nak perkenalkan satu program yang boleh membuat pendapatan sampingan kepada anda sekeluarga..
Free register, tiada apa-apa bayaran yang dikenakan..
Tiada berlaku penipuan..
Tidak perlu cari orang..
Tidak perlu jual barang, dan kerja sikit-sikit je..
Anda hanya perlu open link di bawah ini dan register sebagai member..
Lepas register, anda akan dapat upah bonus USD25, bersamaan RM 80.00 lah lebih kurang..
Dah tu, anda akan dapat link anda sendiri..
Selepas itu, copy link anda atau copy terus semua ayat saya ini, and paste dekat mana-mana saja yang anda tahu, macam google, twitter, facebook, email dan sebagainya.
Setiap orang yang buka link anda, anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang.
Senang kan!!! Duit anda boleh pilih, samaada duit masuk accout terus, ataupun cek (akan di post terus ke rumah)

Apa-apa pun, cuba lah dulu..
Kalau dah faham dan nak register, sila click:
http://tasknjob.com/?share=23577

stuplang said...

sipp .. nyimak..

Post a Comment

Takkan baca je..Komen la sikit..:)