Monday, 1 October 2012

Cara Buat Duit | Dapat Duit Mudah

Assalammualaikum & Salam  1 Malaysia,

Dalam 2 -3 hari ni semua sibuk dengan cerita tentang Bajet 2013. Perkara yang paling banyak dibincangkan adalah tentang bonus kakitangan awam. Semua maklum bahawa bonus yang diluluskan adalah 1 bulan setengah. Tapi setengah bulan telah diberikan masa nak raya hari tu. Setengah bulan lagi nak masuk sekolah nanti. Setengah bulan lagi bulan Januari masa daftar sekolah. Sebab tu ramai yang cari kalendar cuti sekolah 2013. Bila dengar je pasal bonus, semua gembira sambil menari gangnam style. Ramai yang mencari youtube psy gangnam style ni. Dikatakan video ni paling viral sekali di youtube.

Berbalik kepada tajuk hari ni, saya nak kongsikan cara dapat duit mudah. Sebenarnya ramai yang dah buat duit dengan cara ini iaitu Pay Per Click. Pay Per Click adalah salah satu cabang daripada program affiliate jugak sebenarnya. Kalau sesiapa yang nak dapat RM1 ikut je cara di bawah ini


8share
credit : 8share.com

1. Sila ke website 8share
2. Klik “Sign Up” dan isi form yang disediakan.
3. “Create new account” untuk sign up dengan facebook dan follow je step yang diberikan dengan mengisi borang yang tersedia.
4. Dah siap daftar, dah boleh mula langkah pertama share social recommendation dengan klik menu ” Specials” diatas website 8share
4. Lepas tu akan keluar keluar senarai iklan-iklan yang boleh anda promosi under “Today’s Specials“.
5. Dapatkan link @ URL untuk di share, caranya dengan klik pada mana2 gambar iklan. Klik saja iklan yang ada nilai RM5.00 atau RM10.00 atau RM20.00 atau lain2 value. yang “Completed” tok sah la. “Completed” tue maksudnya dah habis campaignnya dan kalau share pun dah tak dapat duit pun.
5. Klik “Generate my Unique URL
6 . Last sekali promosi dengan copy & paste URL di facebook, twitter, forum, atau di blog. Sila rujuk post ini >> Cara Nak Share Link 8share

sekian terima kasih

P/S- sekarang says dah tukar nama kepada 8share.com, Klik untuk daftar >> 8share.com

13 comments:

  1. goodluck pd yg br dftr says..

    ReplyDelete
  2. ciktom ni dah otai..banyak dah dapat duit dengan says.. hihihi

    ReplyDelete
  3. macam mana cara dia nk bgi duit kt kite..??

    ReplyDelete
  4. @siti khadijah, dia akan bayar melalui akaun bank..tapi mesti capai minimum RM50

    ReplyDelete
  5. Macam mana nak generate my unique URL tu.X de pun.Saya baru gi nk try say.my ni.

    ReplyDelete
  6. @Nur dan Noor Afiza, sejak dah tukar ke 8share ni. ada lain sikit. lepas klik kempen ada 3 langkah
    1. Gambar apa yang akan dishare
    2. Pilih mesej yang sesuai
    3. Pilih nak share di FB, Twitter, G+ atau in
    4. Cth: pilih share di FB, akan keluar link dalam mesej tu. Itulah dia unique url

    Harap membantu

    Rasanya kena buat tutorial khas ni..

    terima kasih

    ReplyDelete
  7. encik halim,saya suka 8 share yang baru tu..cuma tak masyuk sangat..ada tak yang boleh8 buat duit kaw2 yang macam 8 share,,tak payah keluar 1 modal pun,hanya org klik kita dapat duit...tq..

    ReplyDelete
  8. Apabila mendaftar, agar lebih meningkatkan lagi pendapatan melalui online...

    ReplyDelete
  9. @isa bp, kalau ada yang lain. InsyaAllah saya akan share disini. harap selalu datang berkunjung

    ReplyDelete
  10. @Kamil Salleh, Bro ayat tu macam tak habis jer..hee..

    ReplyDelete
  11. tkasih tuan halim..pemurah sungguh tuan..

    ReplyDelete
  12. @Nurun Azman, Alhamdulillah..terima kasih

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *