Tuesday, 16 April 2013

Cara Buat Duit RM100 Sehari

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Malam ini saya nak kongsikan pula cara buat duit RM100 sehari secara sambilan di rumah. Jika anda semua dah bersedia mari kita mulakan langkah-langkahnya

1. Senaraikan produk yang memberikan anda untung Rm20 dan keatas untuk 1 unit produk

2. Bertanya soalan kepada kawan-kawan berkaitan masalah yang mereka hadapi dan bagaimana produk ini boleh bantu masalah mereka

Contoh soalan: Ada tak sesiapa yang hadapi masalah sembelit? Saya ada produk yang boleh bantu anda buang air besar tanpa kesan sampingan..

3.Jika ada kawan yang berminat, anda jual pakej usahawan dpt bonus RM100 

Untung rm100 : rekemen 1 pakej usahawan (Pakej 2 Progest + 1 Faebr)
Untung Rm50 : Rekemen 10 member (pakej teh persada) 
Untung RM20 : Rekemen 4 member (pakej teh persada) 

Sebelum itu, anda juga perlu menjadi member terlebih dahulu

Serendah RM28 ( dapat 1 pek teh), Automatik member..

KLIK SINI



Mengenai Penulis

Abdul Halim Ismail seorang penulis blog separuh masa di http://rahsiaduitfree.blogspot.com dan mula menceburi dalam bisnes online sejak 2011

===============================================
*Nota : Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi anda tidak mengubah isi kandungan artikel ini (termasuk pautan/link di dalamnya) dan keterangan mengenai Abdul Halim Ismail di atas tidak dibuang. Kalau anda tak mahu buat pun saya tak boleh paksa, hanya Allah sahaja tahu segalanya. Semoga anda mendapat manfaat daripada artikel ini. 
================================================

43 comments:

  1. Assalammualaikum.. Sangat bagus dan berguna info ini. Terima kasih diatas usaha anda untuk membantu golongan yang kesempitan wang untuk sertai perniagaan seperti ini... ;-)

    ReplyDelete
  2. @Najmi, terima kasih sudi membaca post saya. Saya mengharap Najmi mendapat manfaat semasa berada di blog saya ini..harap dapat share dgn kawan-kawan

    ReplyDelete
  3. En Halim,langkah ke 5 tu saya kurang faham,dah cuba buat..

    ReplyDelete
  4. @hana, untuk langkah 5 tu, terus pergi ke pautan kod. selepas tu klik mouse sebelah kanan kemudian copy link location. Pastekan di notepad. Link inilah awak akan gunakan untuk promosikan nanti.

    satu cara lagi adalah awak gantikan username dalam link ini >>http://refer.jomniaga.com/x/usernameanda/ kepada usernama anda. Contoh: http://refer.jomniaga.com/x/hanakarmila/

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum.. Saudara Abdul Halim. Saya ada pertanyaan berkaitan Langkah 5. Pertama sekali saya sudah pun melakukan seperti yang diterangkan saudara Abdul Halim pada post diatas. Saya juga dah copy & paste link saya tersebut. Jadi,,pertanyaan sy skrg,,bila sy share link tersebut dan ada org yg klik pd URL tersebut,,, adakah secara automatiknya sy mndpt komisen? Sejujurnya sy kurang memahami selok belok perniagaan menerusi IT ni.. Itu sj prtnyaan yg menghantui sy selama ini ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tertinggal 1 lagi pertanyaan.. JIKA SESEORANG YG TELAH KLIK PD URL SY TERSEBUT TETAPI BELIAU TIDAK MENGAMBIL TINDAKAN UNTK SERTAI..(HNY MELIHAT SHJ WEBSITE TERSEBT KEMUDIAN TUTUP) ADAKAH SY MASIH DBAYR KOMISEN?? Sekali lagi sy mengaku bhw sy tdklh begitu tahu berkaitan perniagaan sprt ini.. Sekian

      Delete
  6. @Najmi, Maaf saya lambat balas.Awak tidak akan dapat komisen jika orang tu cuma klik link sahaja. Awak akan dapat komisen jika orang tersebut mendaftarkan diri dengan jomniaga.com

    harap membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum.. Trm kasih diatas penerangan saudara Abdul Halim. Walaupun ringkas,,,mudah difahami.. Minta maaf,,saya terlupa perkara yg plg penting berkaitan Certification Saya. Di ruangan tersebut meminta agar kita mengesahkan akaun kita terlebih dahulu dgn menyatakan no kad pengenalan (ic no) & juga passport (bg bukan warganegara. Kemudian kita diminta untuk memuat naik (upload) bukti pengenalan kita tersebut menggunakan format fail yg tlh diberikan ataupun blh menggunakan faksimili (fax). Jadi pertanyaan saya,,adakah kita perlu utk mengesahkan butiran kita atau abaikan shj perkara tersebut? Sekiranya kita tidak mengesahkan bukti tersebut,,adakah komisen dbyr kpd kita bila org ramai menyertai (join) perniagaan tersebut? Agar komen diruangan ini dpt membantu mereka dluar sana untk menyertai bisnes ini.. Dan sy berharap agar segala persoalan dan juga jwpn yg terdpt diruangan ini dpt membantu bg mereka yg memerlukan bantuan. Terima kasih.

      Delete
  7. Trima kasih...jika ada sesiapa nak tahu program buat duit di internet bolehla tgok blog saya...

    ReplyDelete
  8. @Najmi,untuk mempromosikan Pay Per lead (PPL), awak perlu mengesahkan akaun terlebih dahulu. Cara yang paling cepat dan mudah adalah dengan memuat naik (upload) bukti pengenalan. Kalau tak ada scanner boleh gunakan aplikasi camscanner di smart phone android. Selepas pihak jomniaga sahkan dokumen tersebut,awak akan diiktiraf sebagai ahli jomniaga yang sah (verified. Sesiapa yang belum verified cepat-cepat verified supaya komisen anda tersebut tak hilang begitu sahaja.

    Langkah 1: Login ke akaun jomniaga anda
    Langkah 2: Lihat Bahagian atas, Pergi ke tab account
    Langkah 3: Pergi ke link My Certification
    Langkah 4: Upload dokumen

    Pihak jomniaga akan hantar email pengesahan penerimaan. Selalunya dalam masa sehari mereka akan proses.Jika berjaya, awak akan terima email dengan tajuk Dokumen Certification Anda Telah diluluskan.

    harap membantu semua

    ReplyDelete
  9. Untuk masuk dalam program ini,adakah kita perlu mempunyai syarikat sendiri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum saudara khairy.. Tidak perlu & perlu..

      (1)Tidak Perlu kerana bisnes ini menawarkan komisen kpd sesiapa yg mempromosikan offer dr vendor yg terdpt ddlm JomNiaga.

      (2)Perlu ada syrkt sndr sekrnya kita ingin mempromosikan dan menjual produk keluaran kita..

      Delete
  10. @khairy, tidak perlu ada syarikat sendiri. Sesiapa saja boleh sertai program ini. Yang penting ada akaun bank. Sebab nanti bila dapat komisen, pihak jomniaga akan bankin terus ke bank anda

    terima kasih

    ReplyDelete
  11. @Najmi, Terima kasih kerana tolong jawab. Nampaknya saudara Najmi dah memahami konsep jomniaga.com, Tahniah saya ucapkan dan selamat berjaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih juga kpd saudara Abdul Halim Ismail diatas tips & penerangan yg diberikan seblm ini.. Seperti yg sy katakan pd komen terdhlu,,walaupun penerangan diblog ini sgt ringkas,,mudah utk sy fahami.. Dgn adanya bantuan tutorial berbentuk video yg terdpt didlm YouTube,,memudahkan lagi bg sesiapa yg mahukan lbh penerangan khusus berkaitan JomNiaga ini.. Setelah sy menyertainya pd mggu lps,,Alhamdulillah komisen yg sy dpt lbh dr apa yg sy jangkakan.. Pd semalam 21/04/2013,,sy telahpun mendapat 13 penyertaan baru menerusi link sy sndr.. Trm ksh sekali lg kpd saudara Abdul Halim Ismail yg memperkenalkan bisnes ini kpd sy.. Tiada yuran penyertaan..hny daftar & promosikan link-link vendor sahaja utk mendptkan komisen. Kpd saudara Khairy,,,apa tunggu lg??? Peluang hny sekali..komisen berlipat ganda!!!

      Delete
  12. Alhamdulillah..gembira rasanya bila dapat membantu Saudara Najmi. Saya pun tumpang gembira dengan kejayaan saudara Najmi Fauzi. Teruskan usaha lagi. Rasanya tak mustahil saudara boleh capai RM100 sehari dengan teknik dan cara yang tersendiri.

    Saudara Khairy perlu bertindak cepat sebab mungkin tawaran ini ditutup bila-bila masa. Penganjur program ni sudah tentu ada targetnya. Kalau sudah sampai target. Mungkin tawaran ini ditutup buat selama-lamanya.

    ReplyDelete
  13. kena selalu promot ekk, banyak juga tempat tu..KY baru nak mencuba buat duit dnegan blog ni..masih merangkak terima kasih

    ReplyDelete
  14. Ky, promote di blog pun ok jer. Saya tengok blog KY pun ramai follower. Tak mustahil boleh buat duit di blog. Terima kasih sudi komen di sini. Lain kali datang lagi yer!

    ReplyDelete
  15. tak boleh pun daftar....dh try banyak kali dah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum saudari Mia Mirati.. Kalautak boleh daftar lagi, klik saja link ni JomNiaga - RM2 PPL Setiap Pendaftaran Baru

      Delete
    2. Assalamualaikum saudari Mia Mirati.. Kalautak boleh daftar lagi, klik saja link ni JomNiaga - RM2 PPL Setiap Pendaftaran Baru

      Delete
    3. Assalamualaikum saudari Mia Mirati.. Kalautak boleh daftar lagi, klik saja link ni JomNiaga - RM2 PPL Setiap Pendaftaran Baru

      Delete
    4. Assalamualaikum saudari Mia Mirati.. Kalautak boleh daftar lagi, klik saja link ni JomNiaga - RM2 PPL Setiap Pendaftaran Baru

      Delete
  16. Mia; kalau masih tak boleh juga cuba daftar guna link ini
    Daftar JomNiaga.com

    Selamat Mencuba

    Najmi; Rasanya PPL ni dihentikan buat sementara waktu. Cuba klik link anda sendiri untuk cek

    Terima kasih semua..

    ReplyDelete
  17. omNiaga - RM2 PPL Setiap Pendaftaran Baru http://refer.jomniaga.com/x/marcoz/

    ReplyDelete
  18. tip yg terbaik.
    https://www.facebook.com/pages/Kelab-PAP-UTM/250504138399699

    ReplyDelete
  19. @KPAP, harap dapat share dgn rakan2. terima kasih

    ReplyDelete
  20. @Lusilah, paste di facebook wall, email kepada kawan-kawan, letak di blog, twitter dan sebagainya

    maaf lambat

    ReplyDelete
  21. sy dh join...tp xpndai nk promote

    ReplyDelete
  22. tukar link,,,,

    http://bekal-usahamandiri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. @Aimi syazni, rasanya dihentikan sementara waktu. Ataupun penganjur dah mencapai target yang dikehendaki

    terima kasih

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera kepada semua pelawat. Kiriman ini ditujukan khusus kepada sesiapa yang telah menyertai The Weekly Pay yang disebarkan oleh saudari Nurul Afiqah Natasha (komen beliau telah dialihkan keluar sebelum ulasan saya ditulis). Saya telah lama menyertai The Weekly Pay semenjak 2 tahun yang lalu. Ianya adalah sistem penipuan semata-mata yang mana pihak Admin berniat jahat mencuri kredit bagi sesiapa yang menjawab soalan untuk mendapatkan sejumlah wang yang telah dijanjikan.

      Sistem ini memerlukan kita mempromosikan link mereka kepada orang lain dan kemudiannya kita akan mendapat poin-poin berupa ganjaran wang dalam nilai dolar Amerika. Setelah ada yang menyertai link tersebut dan kemudian mempromosikan link kepada yang lain, poin-poin akan bertambah. Apabila telah mencapai target poin yang telah ditetapkan, sistem The Weekly Pay akan menghantar notis pemberitahuan bahawa kita layak menerima wang tersebut tetapi harus menjawab soalan pilihan yang diberikan. Apabila telah habis menjawab soalan, kita diwajibkan untuk memasukkan nombor telefon seperti yang diminta dengan tujuan untuk menerima mesej pengesahan.

      Setelah itu, apabila menerima mesej dari sistem tersebut, secara automatiknya kredit ditolak RM5.00. Kemudian anda dikehendaki untuk menjawab lagi soalan-soalan yang diajukan sehingga kredit anda lesap begitu sahaja. Ini disebabkan kerana satu mesej yang dihantar semula untuk menjawab soalan dikenakan cas RM5.00. Soalan yang diberikan begitu banyak. Apabila anda menambah nilai kredit (topup) semula, kredit anda akan ditolak lagi untuk menerima mesej yang mengandungi soalan dari The Weekly Pay. Jadi kesimpulannya The Weekly Pay ini adalah satu taktik untuk mencuri kredit dan bukannya memberikan wang seperti yang dijanjikan. Sekiranya ingin kebuktian, sila hantarkan emel pertanyaan berkaitan The Weekly Pay di alamat emel ini, support-center@TheWeeklyPay.com

      Sesungguhnya alamat emel yang diberikan tidak wujud sama sekali. Itu saja pesanan saya untuk anda semua. Terima kasih kepada saudari Nurul Afiqah Natasha diatas keperihatinan anda memadam komen anda yang mengandungi alamat laman sesawang (website) The Weekly Pay. Sekiranya tidak, lebih ramai lagi yang tertipu dengan The Weekly Pay tersebut.

      Sekian. Terima kasih.

      Delete
  25. main saham di bskl lebih menarik. Yg ni pasti.

    ReplyDelete
  26. www.toogleads.com/web/skyrockers
    modal RM10.00 je
    Sehari boleh dapat lebih drp RM10.00 pasti dan itu janji.
    Daftarkan diri melalui link diatas
    Hubungi sy utk aktifkan akaun anda
    0176502340

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  28. buah cempedak diluar pagar,ambil galah tolong jolokkan,saya tetamu baru nk belajar,,kalau salah,,tolong2 ajar

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *