Wednesday, 12 December 2012

5 Cara Buat Duit Dengan Bisnes Online



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua,


Dah lama saya tak buat entry buat follower dan pembaca blog semua. Oleh itu, hari ni, saya akan berkongsi dengan anda semua tentang 5 cara buat duit dengan bisnes online. Sebenarnya terdapat banyak jenis atau model perniagaan yang anda boleh anda pilih untuk menjalankan bisnes online. Tapi saya pilih 5 model perniagaan sahaja untuk perkongsian kali ini.Harap semua dapat beri perhatian..ok 

1. Buat duit dengan menjual produk fizikal 


baju kurungcermin mata

Contoh produk fizikal: tudung, baju kurung, kasut, cermin mata. Produk fizikal ialah produk yang boleh di pegang.

2. Buat duit dengan produk digital



Contoh produk: ebook, video atau audio berbentuk informasi. Atau lagu, sofware dan sebagainya. Biasanya penjual produk digital hanya memberikan LINK DOWNLOAD kepada pembeli. Sebagai pembeli, kita boleh terus muat turun produk yang kita beli.

3. Buat duit dengan perkhidmatan (servis)

Contoh perkhidmatan: servis buat website, servis buat grafik, katering, servis design, servis consultant, servis daftar perniagaan. Semua bisnes ini boleh dilakukan secara online.

4. Buat duit dengan Affiliate & Dropship. 

Affiliate ni sama dengan AGEN.Anda jadi agen untuk promosikan produk orang lain. Anda diberi komisyen apabila produk yang anda promosikan berjaya di jual. Bagi saya affiliate agak senang dijalankan kerana boleh dimulakan tanpa sebarang modal pun.

5. Buat duit dengan ruang iklan. 

Sering kali dikaitkan dengan blogging. Anda bina satu blog, forum atau platform, kemudian anda jual ruang iklan di dalamnya. Kebiasaannya, forum atau blog yang ramai pelawat / pembaca, mampu memperolehi pendapatan RM2000 hingga RM10,000 sebulan dengan menjual ruang iklan sahaja!

So itulah antara 5 cara buat duit dengan bisnes online yang anda boleh pilih dalam memulakan bisnes online. Tapi kalau mahu dapatkan lebih banyak tips dan idea saya cadangkan anda mendaftar di link dibawah ini. Ini adalah kerana Sahabat saya, Haszoor Muaidi baru sahaja buat satu pendedahan sulit bagaimana beliau menjana pendapatan RM370,458.00 dalam tempoh 12 bulan melalui internet.

>>>>>>RAHSIA RM370,458 dalam masa 12 bulan<<<<<<
MAAF TAWARAN TELAH DITUTUP

Ini bukan omong kosong!

Ianya kisah benar bagaimana ANDA juga berpeluang buat duit melalui bisnes online. Beliau telah bongkarkan satu persatu, FORMULA yang sebelum ini di simpan rapi oleh JUTAWAN INTERNET!

Kali ini, anda tidak harus lepaskan peluang hebat ini.Lihat pendedahan sulit beliau di...





*******************************************************
Baca Lagi..


*******************************************************

5 comments:

  1. hai.. pernah cuba tapi belum semua.. terima kasih berkongsi

    ReplyDelete
  2. Betul tu, melalui internet juga boleh menjana pendapatan


    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  3. hi all..for those yg nk buat bisnes online,sya alu2kan anda utk join n become my affiliates..just go to www.angeliciaalias.jeunesseglobal.com utk tengok compensation plan yg disediakan..tq

    ReplyDelete
  4. for those yg terfikir nk buat bisnes online blh email ke Kimangel18@yahoo.com utk detail..

    ReplyDelete
  5. for those yg terfikir nk buat bisnes online blh email ke Kimangel18@yahoo.com utk detail..

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *