Sunday, 2 February 2014

100 Rahsia Psikologi Pelanggan Bantu Perniagaan Anda?

Sahabat yang dihormati,

Anda seorang peniaga online? Bagaimana dengan jualan anda hari ni? 

Syukurlah, jika jualan anda masih seperti biasa. Tapi, sekiranya jualan anda makin lama makin merudum, nampaknya anda perlu berbuat sesuatu. Mungkin anda belum berjaya kuasai Psikologi Pelanggan anda. 

Adakah anda sedar semakin ramai yang memilih untuk memulakan perniagaan secara online. Ini adalah kerana bisnes online boleh dijalankan hanya di rumah disamping peluang bisnes online kini semakin terbuka luas. Semuanya bergantung kepada tahap kerajinan masing-masing. 

Sepertimana perniagaan offline, perniagaan online juga tak boleh lari daripada persaingan. Maksudnya, jika anda boleh buat bisnes online, orang lain pun boleh juga. Produk pun kadang kala sama sahaja. Jadi, apa kelebihan yang anda ada berbanding pesaing anda?

Alangkah baiknya jika anda dapat membaca pemikiran pelanggan anda. Sebenarnya anda boleh kuasai pemikiran mereka jika anda tahu masalah mereka. Salah satu cara untuk kenalpasti masalah mereka adalah dengan bertanya sendiri kepada target market anda. 

Tapi, macam mana cara nak tanya tu? Caranya adalah dengan menyertai group FB yang membincangkan bisnes. Ingat! bukan semua FB group membincangkan perihal bisnes. Kebanyakan yang saya jumpa, rata-rata group iklan semata-mata. 

Selepas sertai group tersebut, anda boleh mulakan update status yang mengandungi strategi untuk menarik perhatian target market. Anda boleh gunakan strategi yang biasa anda gunakan. Tapi, berapa strategi yang anda tahu? Mungkin 1 atau 2 saja. Nak tak kalau saya berikan anda 100 strategi. Saya senarai beberapa strategi yang terkandung dalam ebook 100 rahsia psikologi Pelanggan ini

STRATEGI FREE GIFT
STRATEGI NAK JUAL SEMULA
STRATEGI PRODUK UNIK DAN SUSAH DIJUMPAI
STRATEGI: HARGA DINAIKKAN SETELAH CUKUP KUOTA
STRATEGI AFTER SALES SUPPORT
STRATEGI MEMUDAHKAN URUSAN
STRATEGI MENJIMATKAN MASA
STRATEGI MALAS

Selama ini mungkin anda cuma gunakan 1 atau 2 strategi sahaja. Jadi peluang anda cuma 2% sahaja. Tapi bayangkan jika anda gunakan 100 strategi ini. Anda mampu meningkatkan sehingga 100% peluang untuk buat jualan. 

Jika anda serius nak jadi leader dan bukannya follower, anda mesti buat sesuatu yang unik. Inilah rahsia yang digunakan oleh usahawan-usahawan online yang berjaya. Mereka ada resipi rahsia. 

Rahsia mereka ialah...mereka memahami psikologi pelanggan

"Memahami psikologi pelanggan elemen yang sangat kritikal sebelum membuat jualan"

Nak menjual produk ataupun perkhdmatan secara online tak sama macam menjual offline. Jual secara offline, pelanggan boleh tengok sendiri produk di depan mata. Kalau mereka berkenan, terus beli je.

Menjual online ni ayat mesti power. Ayat power bukanlah bermaksud ayat menipu ke apa. Ayat power bermaksud, bila pelanggan baca je ayat anda, mereka tak sabar-sabar nak beli produk anda. 

Sebenarnya...Ianya ada kaitan dengan psikologi pelanggan. Pelanggan akan membeli produk yang boleh selesaikan masalah mereka dengan segera. Jika ayat yang anda hidangkan kepada pelanggan dapat menyentap minda mereka dan seterusnya meresap mempengaruhi psikologi mereka, tanpa berfikir panjang mereka akan membayar kepada anda secepat mungkin

Ilmu nak buat Ayat power ni sebenarnya memang susah. susah sangat. Sebab anda kena tahu kenapa pelanggan perlu beli produk yang anda jual? Macam mana nak buat supaya pelanggan membeli dengan anda dan bukan dengan orang lain.? Persoalan begini sangat penting untuk melariskan jualan anda. 

Jika anda seorang yang sangat sibuk dan "no idea" nak buat ayat power,lebih baik anda download ebook 100 Rahsia Psikologi Pelanggan. 

Saya syorkan anda dapatkan semua buku-buku berkaitan ilmu jualan di kedai-kedai buku berhampiran tempat tinggal anda, Tetapi, jika anda nak jimat masa, ebook 100 Rahsia Psikologi Pelanggan satu rujukan yang dah cukup lengkap. 

Akhir kata, peniaga online seperti agen dropship, agen affiliate, agen insurans, agen MLM dan lain-lain sewaktu dengannya, saya syorkan ebook ini kerana anda bukan dapat 10, tetapi 100 Rahsia Psikologi Pelanggan 








1 comment:

  1. dapatkan kereta baru proton di PROTON 4U TODAY klik www.proton4utoday.blogspot.com

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *