Thursday, 20 September 2012

Teknik Buat Duit Banyak Dengan Fan Page

Assalamualaikum semua,

Kepada yang dah berjam-jam online tu...dah berapa ringgit duit yang masyuk hari ni...? Alhamdulillah.. saya baru je dapat email dari Maybank2u. Duit komisen affiliate saya dah masuk.

OKlah berbalik kepada tajuk post kita..hari ni saya nak kongsi pula berkenaan teknik buat duit dengan Fan Page Facebook. Ini adalah lanjutan kepada post saya yang bertajuk 10 Cara Meningkatkan Like dan Fan di Fan Page Facebook. 


Buat apa dengan like dan fan yang banyak di Fan Page anda tu kalau anda tak dapat menjana satu sen pun. Jadi tanpa membuang masa saya akan dedahkan rahsia yang selama ini disimpan oleh Internet Marketer ni.

Dalam diam saya perhatikan dan kaji macam mana diaorang boleh dapat duit banyak dalam masa yang singkat. Berikut adalah caranya

1. Servis Pengiklanan Pay Per Post

Selalunya mereka yang sudah bergelar otai dalam pemasaran internet, akan mempunyai Fan Page sendiri. Sebab mereka dah dikenali dan ramai yang follow mereka.

Mengikut pemerhatian saya, rata-rata like di Fan Page mereka ni lebih daripada 100k. Apa yang mereka selalu buat adalah membuat servis iklan di Fan Page. Harga yang dikenakan adalah lebih kurang RM10 untuk satu post di Fan Page yang mempunyai like sebanyak 100K.

Bayangkan kalau anda juga ada Fan Page seperti mereka. Berapa ringgit yang masuk ke poket anda setiap hari. Ambil contoh sehari dapat 5 tempahan.

Kita buat kiraan mudah seperti berikut RM10 x 5 tempahan x 30 hari

Maka pendapatan sampingan anda sebulan RM1,500 dah. Banyak gak tu. Boleh settle hutang dan bayar ansuran rumah dan kereta.

Apa yang nak di tulis bukan anda yang fikirkan. Semua pelanggan anda yang bagi. Anda cuma taip saja. Ala.. macam update status FB jer..



2. Jana Duit Dari PPC dan PPL

Kepada anda yang selalu baca blog saya dah tentu dah tau pasal PPC dan PPL ni. Kalau masih tak jelas boleh baca post saya cari duit tanpa modal

Kalau anda ada FanPage yang banyak like, senang-senang je anda boleh dapat duit melalui PPC dan PPL ni.

Caranya cukup mudah. bayangkan anda ada Fanpage dengan 100k like. Setiap klik PPC bernilai RM0.20. Daripada 100k tu kita ambil 1% sahaja yang klik. Dah ada 1000 orang klik. 1000 klik darab dengan RM0.20. Kan ke boleh dapat RM200. Itu baru satu program PPC.

Kalau ada banyak yang anda sertai. Lagi banyak la duit anda. Jangan lupa dengan program PPL. habuannya lagi lumayan. Kadangkala RM1.00 untuk satu leads. Jadi kalau dapat 300 leads sudah dapat RM300. 

Jadi kalau anda berminat untuk buat duit dengan FanPage ni saya cadangkan anda dapatkan Rahsia Menjadi Pakar Facebook kerana anda akan dapat tahu rahsia dan teknik yang digunakan oleh Pakar-pakar Facebook untuk buat duitKlik banner di bawah.


Pakar facebook





7 comments:

  1. hihi , ini gaya cam otai je.. sape pemilik blog ni ye, boleh berkenalan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada oti bro.. sy ni biasa-biasa jer..baru nak belajar

      Delete
  2. Ni dah taraf otai juga dah nih....err samurai tu leh caya ke? Ko ada exp x ngan samurai...klau ada leh share sikit...nak tau jugak aku mende2 nih...:D

    ReplyDelete
  3. bro yastro, setakat yang saya tahu memang leh caya sebab samurai ni skrip untuk buat apps di facebook. kalau selalu di facebook tentu perasan mcm-mcm apps di facebook. kalau ada masa saya buat entry untuk samurai

    ReplyDelete
  4. bro otai, cane nak teknik nak buat seo blog?

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *