Wednesday, 10 April 2013

Cara Nak Daftar di Jomniaga.com


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Terdapat pelbagai cara yang boleh anda lakukan untuk buat duit di internet. Salah satu cara yang praktikal adalah melalui affiliate. Antara sebab kenapa ramai memilih affiliate untuk menjana pendapatan adalah kerana

1. Anda boleh buat secara sambilan ataupun part time di rumah
2. Anda tak perlu cipta produk sendiri
3. Anda tak perlu fikir tentang penghantaran produk
4. Anda tak perlu keluar modal upah orang buat website atau belajar buat website sendiri
5. Anda tak perlu risau tentang pelanggan sebab pemilik produk yang uruskan
6. Sesuai buat orang yang kekurangan duit/modal. Daftar affiliate percuma aje pun.

Salah satu tempat yang sesuai untuk anda mulakan langkah pertama sebagai affiliate adalah di jomniaga.com. 

Di jomniaga terdapat pelbagai produk yang anda boleh pilih untuk di promosikan.

Anda jangan bimbang tentang bagaimana nak bermula. Selepas mendaftar, anda akan dibimbing melalui pembelajaran secara online.

Anda boleh mendaftar disini : Belajar Affiliate.

Hari ini saya ingin kongsikan kepada anda semua berkenaan cara nak daftar di Jomniaga.com. 


Langkah 1 : Klik Daftar

Daftar jomniaga 1

Langkah 2 : Isi Maklumat Diri Anda

Daftar jomniaga 2

Daftar jomniaga 3

Daftar jomniaga 4

Langkah 3 : Login Email dan Buat Pengesahan

Daftar jomniaga 5

Langkah 4 : Login ke Jomniaga dengan username dan password anda

Daftar jomniaga 6

Langkah 5:  Pilih Produk  : http://www.jomniaga.com/affiliate (wajib login)

Begitulah cara nak daftar di Jomniaga.com. Nantikan post akan datang tentang cara nak promosikan produk jomniaga.com


3 comments:

  1. salam en.halim saya tidak brapa pham disini..kte copy link2 tu kemudian nk di paste dimana contohnye bg yg tidak mempunyai blog

    ReplyDelete
  2. @ahfifi, link tersebut awak boleh promosikan di facebook, twitter, email kepada kawan-kawan dan lain-lain. Untuk mendapat lebih banyak idea saya syorkan awak baca post 7 cara promosi affiliate tanpa modal

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum en halim ,, produk ape yang nk di narket kn tu melalui affiliate nie ? same dgn job.dirumah @ berlainan ? saya mcm berminat tp kurang jelas ,, bole beri saye lebih lanjut lg ? or saye kene regist dulu baru saya tau ? hehe . maap terlalu byj soalan ditujukan ,,

    ReplyDelete

Takkan baca je..Komen la sikit..:)

ANDA BUNTU TAK TAHU NAK BISNES APA?

ADA MODAL TAPI TAKUT DITIPU?

DAH JOIN MACAM2 BISNES TAPI TAK BERJAYA?

SAYA ADA BISNES MUDAH DILAKUKAN DIRUMAH TANPA PERLU BUAT LOAN BANK ATAU BERHENTI KERJA!!

BERMINAT? KOMEN "PROJEK TC" dan ISI BORANG DIBAWAH INI

Contact Form

Name

Email *

Message *